Apple’s plannen voor de herfst: 4K iMac en Macbook Air Retina

Auteur: , 4 Reacties
Macbook Air en iMac

Liefhebbers van het bedrijf in Cupertino kunnen alvast een spaarpotje apart zetten voor de maand oktober, want volgens de laatste geruchten komt Apple dan met een 4K iMac en een Macbook Air Retina.

In diezelfde maand zal ook OS X Yosemite volledig te downloaden zijn. Het nieuwe besturingssysteem wordt mogelijk tegelijk gelanceerd met de 4K iMac, meldt 9to5Mac. Dat zou niet geheel toevallig zijn, aangezien de nieuwe OS X is gemaakt met hi-res schermen in het achterhoofd.

De nieuwe Macbook Air retina zal de huidige 11 en 13 inch-modellen niet gaan vervangen. Er komt dus een derde optie bij. Het nieuwe model wordt nog dunner en lichter dan de bestaande modellen. Volgens verschillende bronnen betekent de komst van deze Macbook Air een gigantische stap voorwaarts in de laptop-industrie.

Hoewel er eerder al berichten opdoken over een Macbook Air Retina, zijn de geruchten over een 4K iMac nog vrij nieuw. Volgens de laatste berichten is de kans groot dat het niet om een op zichzelf staande computer gaat, maar om een monitor. Het is goed mogelijk dat deze monitor in het derde of vierde kwartaal van dit jaar wordt gelanceerd.

De mogelijke komst van een 4K-monitor zal vooral goed nieuws zijn voor fotografen en filmmakers. Helaas kunnen we op dit moment alleen nog maar afwachten of Apple deze geruchten waar gaat maken.4 reacties

MacBook Air reetina… Daar zat ik op te wachten!

Once you go ret
@sacha: …ina you never go back
@sacha: Denk dat je gauw op die uitspraak terug komt als blijkt dat de gpu van de gemiddelde apple computer zwaar onderbemeten is voor retina-resolutie. Voor facebook en tekstverwerken natuurlijk leuk, maar voor serieus werk totaal ongeschikt. Blijkt wel weer dat Apple koning is in marketing, waar hun producten toe in staat zijn interesseert 99% van hun klanten niet. Heel oppervlakkig 1,3x sneller dan zijn voorganger volstaat. Als je iemand op straat vraagt hoeveel pixels retina heeft zullen ze je eens raar aankijken..
Een gigantische stap voorwaarts in de laptop-industrie, hij is lichter en dunner, nou wooptiedoo hoor..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).