Beats Music komt Spotify het lastig maken

Beats Music
Beats Electronic, het merk wat bekend staat om de opvallende (ahum…) koptelefoons, heeft aangekondigd dat ze de online streaming-wereld in gaan.

Op 21 januari zal het in de VS zo ver zijn, dan kunnen mensen zich registreren voor deze nieuwe dienst. Beschikbaarheid in andere landen zou snel moeten volgen. Een abonnement kost 10 dollar per maand, wat vergelijkbaar is met concurrenten als Spotify. Waar Beats Music onderscheid wil gaan maken ten opzichte van de rest is de precisie van de adviezen.

Met een bibliotheek van meer dan 20 miljoen tracks wil de dienst het mogelijk maken om bijvoorbeeld aan de hand van steekwoorden radiozenders te vinden. Daarvoor is er advies ingewonnen van professionals uit de muziekindustrie die tips en adviezen aan hebben gedragen voor het achterliggende algoritme.

Er komen apps voor iOS, Android en Windows Phone. Ook zal er via een webinterface naar te luisteren zijn, en zal het Sonos-ecosysteem Beats Music gaan onder steunen.

Nog geen reacties

  1. ik ben benieuwd, want het advies van spotify is volkomen nutteloos, er zit zelden ook maar iets bij dat enigsinds in de buurt van mijn smaak komt of dat ook maar iets te maken heeft met de rest van de muziek die ik luister.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *