Bezitters dumpen hun iPhones in de Galaxy

iphone-exodus-voor-samsung-galaxy
Apple doet er ook alles aan om de klant over stuur te krijgen.

We hebben al vaak bericht dat de verkoopcijfers van nieuwe iPhones achteruit hollen. Nu blijkt dat ook de bezitters van een iPhone massaal afscheid nemen van hun iPhone en verder gaan met een concurrerend toestel. Met name de Samsung Galaxy is steeds populairder.

Een grote website op het gebied van tweedehands smartphones deed een onderzoek naar de handel in de afgelopen periode en die cijfers laten zien dat er een ware iPhone Exodus plaats vindt. Het onderzoek van 38.000 transacties vanaf maart vorig jaar laat zien dat liefst 15% van de gebruikers hun iPhone verkoopt en overstapt op een ander merk. Alleen in de afgelopen maand ging al 18% van de verkopers over van een iPhone op een Samsung Galaxy Smartphone. Ook vandaag is op de site te zien dat veruit het grootste deel van de transacties wordt gestart met de inruil van een iPhone.

Het lijkt erop dat iPhone gebruikers met hun dure iPhone de hogere restwaarde willen verzilveren voor oude toestellen. Zo biedt men via de site maximaal $ 466,- voor een iPhone X, $ 350,- voor een iPhone 8 Plus en $ 241 voor een iPhone 7 Plus. Ter vergelijk, het beste bod voor een Samsung Galaxy S8 is daarentegen slechts $158 terwijl de Samsung Galaxy S7 nog $ 84,-. Je zou hiermee kunnen stellen dat iPhone-gebruikers sneller verleid zijn om te verkopen en dat hiermee het onderzoek wordt beïnvloed. Toch gaat die vergelijking niet op, want men kiest bewust voor vervanging door een toestel met lagere restwaarde.

Het is ergens ook niet verwonderlijk dat Apple de gevolgen van haar behoudende beleid een keer gaat voelen. Immers, steeds meer klanten vinden de prijzen van nieuwe iPhones te duur, terwijl de innovatie bij ontwikkeling tegenvalt. Daarbij komt dat Apple soms denkt dat haar klanten achterlijk zijn en haar reparatiebeleid ook geen vrienden maakt. Daar komt bij dat veel klanten de nieuwe Apps, zoals ‘schermtijd’ irritant en niet doelmatig vinden, zoals dezelfde auteur in dit grappige stuk uitlegt.

Nu kan men volhouden dat men geen nieuwe iPhones hoeft te verkopen, maar het lijkt toch tijd te worden dat Apple snel maatregelen neemt om het tij te keren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *