Binnenkort maak je een reis over Pluto

Rare hond
Sinds de eerste beelden van New Horizons terugkwamen van de verste en kleinste planeet van ons zonnestelsel heeft NASA niet stilgezeten. Ze zijn bezig met een toeristische tour over het planeetje Pluto.

Nu de eerste schok over de onverwacht goede kwaliteit van de foto’s weer een beetje voorbij is, kunnen er weer nieuwe leuke dingen gedaan worden met het beeldmateriaal. Dankzij een enorme hoeveelheid foto’s en natuurlijk computers die een tijdje hebben staan renderen is er nu al een kort filmpje beschikbaar dat je over Pluto laat vliegen.

De bedoeling is om hiermee verder te gaan en echt een soort rondleidingen te gaan geven over de planeet. Startpunt van het virtuele tripje zijn de Norgay Monets, die 200 kilometer hoog zijn. Daarna vlieg je over de Spoetnikvlakte en door de regio Cthulhu. Hoe je selfies moet nemen is nog niet bekendgemaakt.

Nog niet alle beelden zijn terug uit de ruimte, en er wordt verwacht dat er materiaal met een nog hogere resolutie komt. Nu is dat nog 400 meter per pixel. Klinkt natuurlijk alsof het met een 1,3 megapixelcamera is genomen, maar bedenk je wel dat New Horizons miljoenen kilometers heeft gevlogen om daar te komen. Hij steeg trouwens op in 2006, en ja dat was dus nog voordat jij ooit van een iPhone had gehoord.

[gv data=”Wgl9jJUzITg”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *