Bitcoin beursflits: Trump, John McAfee en Bitcoin maffia slaan toe [video]

bitcoin-beursflits-trump-twitter
Zien we toch een beetje weekend love in de koersbewegingen?

Het was een bijzondere dag voor de Bitcoin. Voor het eerst liet president Trump zich vannacht op Twitter uit over de Bitcoin, cryptomunten en Facebook Project Libra. Hij was niet erg enthousiast getuige de drie Tweets die hij verzond. Je kunt ze hieronder (van onder naar boven) nalezen.
bitcoin-bashing-donald-trump

Dit leidde direct tot reacties van crypto-influencers. Justin Sun (oprichter van Tron) reageerde serieus en nodigde Trump als gast uit bij de lunch met Warren Buffet. Cryptolegende John McAfee reageerde, ook op twitter, op geheel eigen wijze.
In dit filmpje geeft hij wat geschiedenisles.

Klaarblijkelijk was dat nog niet genoeg, want deze Tweet laat ook weinig aan duidelijkheid over.

Toen de term Bitcoin maffia viel hadden we overigens geen ‘orange is the new black’ in gedachten. Ik doelde meer op Sphelele “Sgumza” Mbatha. Deze Zuid-Afrikaan was de oplichter oprichter van Bitcoin Wallets. Dit klassieke piramidespel beloofde aan investeerders in Bitcoin 100% rendement binnen 14 dagen. Zoals zo vaak werden de rendementen betaald uit de inleg van de latere deelnemers. Helaas bleef er geen geld over om te investeren in cryptomunten en dus bleek de Bitcoin Wallet leeg en waren de laatste investeerders de pineut.

Wat Mbatha niet wist was dat hij inmiddels de aandacht van de lokale maffia had getrokken en dat zij ook graag hun inleg wilden verdubbelen. De boodschap ‘geen geld’ valt daar niet zo goed, dus de Bitcoin maffia ging langs voor een goed gesprek. Klaarblijkelijk was het zo gezellig dat men in de woonkamer de barbecue aanstak, want het huis van Mbatha fikte na het bezoekje tot de grond toe af. Het is onbekend waar Mbatha momenteel verblijft.

Ondertussen zien we dat de cryptobeurs haar kalmte bewaart onder al het tumult. Na de negatieve koersen van de afgelopen dagen is er zelfs weer wat ruimte voor positiviteit. Waar de marktkapitalisatie gisteravond rond 21 uur nog op $ 290 miljard bleef steken zien we op het moment van schrijven (16.30 uur) $ 307,2 miljard op het digitale bord staan. Van dit bedrag wordt 67,9% in de Bitcoin belegd.

Deze toename van kapitaal heeft ook invloed op de koersen. De live koersen van de Bitcoin en 5 belangrijkste cryptomunten zien er op dit moment (16.30 uur) dan ook beduidend beter uit dan eerder deze week.

koers-bitcoin-koersen-cryptomunten-12-7

Zou er dan toch ruimte zijn voor wat ‘weekend love‘?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *