Bitcoin (BTC)

Bitcoin na rally onder $ 16.000,-. Hier moet je op letten?

Bitcoin (BTC)

Krijgt de Bitcoin na rally een correctie of is het een tijdelijk dipje?

Nadat we 10 dagen geleden nog enthousiast noteerden dat de Bitcoin de $ 14.000,- doorbrak volgde er een forse rally. Deze kwam gisteravond tot een hoogtepunt toen de koers $ 16.400,- noteerde. Inmiddels lijkt de markt een beetje gas terug te nemen.

Koers Bitcoin en belangrijkste cryptomunten voorzichtig

Nu we de livekoersen op de cryptomarkt, die ik vandaag om 13.25 uur noteerde, bekijken zien we namelijk dat de Bitcoin verlies noteert en dat de belangrijkste cryptomunten een afwachtende houding aannemen.

De koers in dollars bedraagt op het moment van schrijven $ 15.874,85.

Het is natuurlijk de vraag of het hier om een correctie gaat of een tijdelijk dipje.

Bitcoin daling: nieuwe trend of dipje?

De koers is de afgelopen dagen bijzonder hard gestegen en dat zorgt ervoor dat de markt wat oververhit is geraakt. Daarbij zien we dat de zogenoemde fear-and-greed index een recordwaarde ‘greed’ noteert en dat duidt ook op een verkoopgolf.

Aan de andere kant zijn er veel positieve factoren. Zo werd $ 16.000,- niet gezien als een zware weerstand. Daarbij is PayPal begonnen met het toestaan van Bitcoin-betalingen voor Amerikaanse klanten en zijn professionele beleggers nog steeds enthousiast. We zullen dus de koers moeten volgen om te zien of het een dip of nieuwe trend wordt.

Deze koersniveaus zijn belangrijk

Als we de koersen bekijken letten we op steunniveaus. Volgens analist Credible crypto vinden we die op $ 14.300,- en als het echt hard gaat op $ 12.500,-. Hoewel dit een forse teruggang in geld is was men 10 dagen geleden nog euforisch geweest bij een koers van $ 14.300,-.

Een andere bekende analist, Josh Rager, is beduidend minder pessimistisch. Hij voorziet verdere stijgingen in het weekend en verwacht dat de koers na een weerstand op $ 17.149,-, ruimte heeft om door te schieten naar $ 19.000,-. Het wordt dus sowieso de komende dagen weer spannend.

https://twitter.com/Josh_Rager/status/1327374087866503169

Bron: Crypto News Flash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *