Bitcoin komt maar niet bij van duikvlucht

De Bitcoin lijkt maar niet bij te trekken
In anderhalve week tijd is er nauwelijks iets veranderd.

Investeerders die hun geld in cryptocurrency hebben gestoken, hebben talloze ups en downs meegemaakt sinds de gigantische Bitcoin-explosie van een jaar geleden. De laatste tijd gaat het echter niet geweldig met de grote jongens in die wereld, en ook de Bitcoin lijkt moeite te hebben om de klappen van de afgelopen maanden te verwerken.

Hoewel de Bitcoin dit jaar sterk begon na de baanbrekende hoogtes van eind 2017, kelderde de munt in februari tot rond de $7.000 dollar. Hier en daar leek de populairste virtuele munt weer terug te komen van deze slachtpartij, maar na een ogenschijnlijke heropleving van afgelopen zomer is de munt nog steeds niet op de hoogtes waar hij zou moeten zijn.

De rustige stijging in de maand augustus leek te wijzen op een sprint naar de volgende gigantische piek aan het einde van het jaar, maar een plotselinge duikvlucht (die achteraf niet zo plotseling bleek te zijn) begin deze maand deed die droom in duigen vallen.

Binnen een paar uur tijd verloor de Bitcoin 6% van zijn waarde en sinds die dag, anderhalve week geleden, is de munt nog steeds bezig om daarvan bij te komen. Ondertussen zitten we op een waarde van zo’n $6.470 dollar per eenheid, ongeveer net zo veel als een maand geleden. In de afgelopen anderhalve week is er daarbij nauwelijks iets veranderd en wachten investeerders op een nieuw wonder. De vraag is (en zal inherent aan cryptovaluta altijd blijven): wanneer gaat dat verdomde lijntje weer eens omhoog?! Nou, volgens Google nooit meer.

Chart @Coindesk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *