Bitcoin koersverwachting

Op welk moment van de week kan je het best Bitcoin kopen?

Bitcoin koersverwachting

Geeft de live koers van de Bitcoin daar aanleiding toe?

De Bitcoin is de afgelopen weken weer aan een forse opmars bezig. Sterker nog, er werd inmiddels alweer een record gevestigd. Uit onderzoek is gebleken dat het niet op elk moment van de week even gunstig is om Bitcoin te kopen. Voor we dat onderzoek bekijken, bekijken we eerst de actuele stand van zaken.

Hoe presteert de Bitcoin nu?

Nadat de Bitcoin de hele week positief is geweest lijkt de koers nu weer richting te zoeken. Zoals je in het overzicht van live cryptokoersen, dat ik vandaag om 15.20 uur vastlegde, kun zien blijft de Bitcoin iets achter bij de andere belangrijke cryptomunten.

bitcoin live koers

Wanneer kan je het best Bitcoin kopen?

Volgens crypto-investeerder Charles Edwards is de maandag vanaf middernacht tot 14 uur (Nederlandse tijd) het beste moment. Dit omdat op vrijdagmiddag vaak de optiebeurzen sluiten. Hierdoor krijgt de markt een bepaalde koers.

Daarna sluiten de meeste handelshuizen voor institutionele beleggers, waardoor deze even van de cryptobeurzen verdwijnen. Dit geeft particuliere investeerders de kans om op de richting van die vrijdag te reageren. Op de (vroege) maandagmorgen heb je dan dus mooi de gelegenheid om jouw conclusie te trekken en jouw slag te slaan. Uiteraard is zijn grafiek op de grote, Amerikaanse beurzen gebaseerd.

Correctie voor Nederland en tijdszone

In Nederland moeten we er rekening mee houden dat de Europese beurzen, die vanaf 9 uur open gaan, invloed kunnen hebben. Volgens redenatie van Edwards kan je dus het beste voor 9 uur jouw Bitcoin kopen. Hieronder zie je zijn berekeningen.

Uiteraard geldt ook hier dat je altijd jouw eigen onderzoek moet doen. Wellicht kan de verwachting voor de Bitcoin voor de rest van het jaar daarbij helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *