Bizar: 40 procent Bitcoin-markt in handen van 1.000 personen

Bitcoin
Bizar en interessant tegelijk, want hoeveel invloed hebben zij eigenlijk?

Er gaan elke dag weer miljoenen om in de Bitcoinmarkt, want iedereen wil een graantje meepikken. In totaal staat er 221 miljard euro open, maar wie denkt dat dat bedrag netjes verspreid is over alle kopers, heeft het mis. De 1.000 grootste Bitcoin-spelers hebben maar liefst 40 procent van de markt in handen, zo schrijft Bloomberg.

Inderdaad, je leest het goed: 40 procent. Ze worden ook wel ‘whales’ genoemd. Dit zijn vooral kopers die al in een vroeg stadium hun slag sloegen en grote aantallen Bitcoins kochten voor een habbekrats. Juist daarom staan we nu op een kantelpunt. Dumpen zij massaal hun Bitcoins nu ze goed kunnen verdienen, dan heeft dat een grote impact op de waarde van de munt.

Aan de andere kant: wat heeft het voor zin om de munt nu te dumpen? Het is ook in het voordeel van de grote jongens om de waarde verder op te laten lopen. Iets zegt ons dus dat de Bitcoin de komende maanden alleen nog maar verder gaat stijgen.

4 reacties

    • @lekkaah: Idd, van decentralisatie is geen sprake.
      Net als het internet begon het idee goed maar zoals met alles draait alles om GELD en is het hogere doel inmiddels wel verdwenen.
      In de crypto is het decentraliseren flauwekul, het gaat om winsten en de rest is bullshit. het idee is goed maar met geld maakt men geld.
      Of het nou om POW of POS stake, de mensen met veel geld bepalen wat er gebeurt, Simpel zat.

  1. “Waarom zouden ze het nu dumpen”. Nou, lees mee.

    BTC op zich heeft geen waarde. Het is rook van energie dat onnodig opgestookt is. Het is ook geen currency; je gaat je loon er niet in krijgen en het is veel te volatiel om te houden om er iets voor te kopen.
    M.a.w.: de groot-btc-houders lachen zich rot om te zien hoe de waarde stijgt. Maar ga er maar vanuit dat ze allemaal al een exit plan hebben.
    Probleem is, als je, tot gister, van die dingen af wilde komen in grote getallen, crash je die hele markt. Niemand die daar van profiteert. Dus geen reden om dat te doen.

    Nu, met de future is het nog veel leuker: de hoeveelheid muntjes is eigenlijk niet meer gelimiteerd: mensen hoeven dus niet meer tegen elkaar op te bieden om ze te krijgen.
    Grotere partijen kunnen langzamer hand makkelijker van die dingen af en partijen kunnen makkelijker short (buiten de CFD koekenbakkers om).
    Er kan dus een punt komen dat de hoeveelheid uitstaande future’s groot genoeg is dat er partijen die long BTC en short Futures zijn, er goed van kunnen profiteren om die BTC in elkaar te laten klappen.
    Dat neemt ook gelijk 1 van die ‘voordelen’ van BTC weg: “het is niet gereguleert!” Ja, klopt. Het is dus zelfs niet verboden om de waarde van die munt te manipuleren! De droom van elke algo-handel-tent.
    Dus, waar tot gister, er geeneen grote partij er profijt van zou hebben om dat ding in elkaar te laten storten, kunnen we nu in een situatie komen waar de grote partijen zich wel moeten gaan bewapen tegen elkaar!
    Kan een week duren, kan een jaar duren. We kunnen nog naar 30k of zelfs naar 100k per munt; maar we kunnen ook zo in een paar uur 70-90% van waarde weg zijn.
    Want zoals met elk ‘aandeel’; de weg naar beneden gaat zeker dubbel zo hard als de weg naar boven!

    • @gregorius: het KAN …. Maar voorlopig wijst nergens daarop en gaat het nog steeds als een dolle.
      bubble my ass.
      Steeds meer mensen zien dit als een loterij met een redelijke win kans, ipv ieder jaar honderden weg te donderen voor een prijs die je nooit zal winnen stoppen velen maandelijks wat geld in crypto en zien het wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *