Bizar: slimme LED pleister functioneert als ‘tweede huid’

Slimme LED pleister
Innovatieve jongens, die Japanners.

Ook in Japan staat de wetenschap niet stil, zo blijkt wel uit de nieuwste uitvinding die er gedaan is door Japanse academici. Enkele wetenschappers hebben het namelijk voor elkaar gekregen om een rekbaar led-scherm te maken in de vorm van een pleister. Op deze nogal aparte pleister is onder andere je hartslag en ademhaling te zien.

Het scherm bestaat uit een grid met micro LED-lichtjes van 16 bij 24, bevestigd op een rekbare bedrading. Het grid is op een dun stuk rubber geplakt, maar is in totaal nog geen millimeter dik. Alsof dat nog niet genoeg slimme technologie is, zit er ook een lichtgewicht sensor verwerkt in de pleister.

LED pleister

Dankzij de ingebouwde elektrodes leest de pleister medische gegevens af, waaronder je hartslag, ademhaling en temperatuur. Ook iets luchtigere info kan worden weergegeven. Denk hierbij aan een emoji afkomstig van je familieleden. Deze informatie zie je vervolgens op de pleister. Zelf zeggen de wetenschappers dat de pleister vooral geschikt is voor werkers op de bouw en sporters.

De pleister is maar liefst een week op de huid te dragen zonder dat je er last van krijgt. Hoewel de pleister zich nog in een prototypefase bevindt, zijn de eerste resultaten indrukwekkend te noemen. Binnen drie jaar wil de grote Japanse investeerder Dai Nippon Printing de pleisters in de winkels hebben liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *