Blundert RED met Hydrogen One nu nóg een keer?

Oei
De paar eigenaren van een Hydrogen One moeten wederom een teleurstelling verwerken.

Het moest een van de meest legendarische smartphonelanceringen ooit worden, de holografische smartphone van RED genaamd Hydrogen One. Helaas werd de release geteisterd door vertragingen waarna camera-maker RED zelfs hun klanten moest compenseren. Nu blundert het bedrijf ogenschijnlijk weer met hun ooit zo magische toestel.

Een oplettende Reddit-gebruiker (die overduidelijk al niet blij was met zijn aanschaf van richting de €1500 euro) spotte namelijk iets op de site van de Hydrogen One. Althans, hij spotte het gebrek aan iets op de site. De meermaals beloofde camera-module die dit jaar eindelijk zou komen, is namelijk plots van de website verdwenen.

In een blogpost bevestigt CEO Jim Jannard dat de afbeeldingen inderdaad verdwenen zijn middels een ietwat twijfelachtig statement: “Het is sommigen opgevallen dat we de afbeeldingen van de 2D-module van onze site hebben gehaald. De reden daarvoor is dat we in het midden van een drastisch veranderd Hydrogen-programma zitten. Zoals ik eerder zei, kan en zal alles veranderen.”

Het is de zoveelste teleurstelling voor Hydrogen One-eigenaren; de holografische functionaliteiten waren al twijfelachtig en veel gebruikers (en reviewers) noemden de toekomstige modules, waaronder een camera-add-on en een grotere batterij, de reddende aspecten van de smartphone. Nu die verbeteringen van de baan zijn lijkt er weinig goeds over te blijven voor de bijzondere smartphone.

Dat gezegd hebbende, is RED niet failliet en zijn de ontwikkelingen voor het toestel in volle gang. De ogenschijnlijke reorganisatie zorgt wederom voor vertraging, maar er zou aan nieuwe features gewerkt worden. Het bedrijf zegt daarentegen niets over de natuur van die features. We weten dus niet of er andere modules gemaakt worden, of de software wordt aangepast of dat er een ‘Hydrogen Two’ wordt gemaakt.

Maar hey, gelukkig heeft niemand überhaupt dit toestel gekocht en is de hoeveelheid teleurgestelde gebruikers relatief laag. Desalniettemin moet RED straks niet alleen aan nieuwe features werken, maar ook aan het repareren van hun imago.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *