‘Budgettoestel Motorola komt met gigantische accu’

Moto E3
Daar kunnen Samsung en Apple nog wat van leren.

Hoewel de Moto G-serie van Motorola altijd al bekend heeft gestaan om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding, is er met de Moto E altijd een nog goedkopere optie geweest. Natuurlijk zijn de specs wat minder, maar je was altijd verzekerd van een degelijk toestel. De recent gelekte Moto E4 en vooral E4 Plus doen daar nog een schepje bovenop.

Hoewel de E4 met zijn 2800 mAh aan accucapaciteit het zeker één volle dag uithoudt, is de accugrootte van de E4 Plus pas echt indrukwekkend. Met een accucapaciteit van 5000 mAh moet het mogelijk zijn om zelfs bij intensief gebruik het twee dagen uit te houden op een volle cyclus. De 10 millimeter dikte en een flink gewicht van 198 gram moet je echter voor lief nemen.

Beide toestellen worden verder bepakt met een 1,3GHz quadcore-processor, 2GB RAM en 16GB aan intern opslaggeheugen, maar de E4 Plus krijgt heel misschien nog een extra gigabyte aan RAM. De Moto E4 is met zijn 5 inch scherm iets kleiner dan de 5,5 inch Plus-variant, maar beide toestellen beschikken over een resolutie van 1280 bij 720 pixels.

Moto E4

De Moto E4 schiet foto’s met een 8 megapixel-camera aan de achterkant, terwijl de E4 Plus een 13 megapixel-camera heeft. Beide frontcamera’s hebben 5 megapixels om al je selfies mee te maken. De smartphones draaien allebei op Android Nougat. Een vingerafdrukscanner is hoogstwaarschijnlijk ook aanwezig en verwerkt in de homeknop aan de voorkant.

Het is nog niet bekend wanneer we precies deze budgettoppers mogen verwachten. Naar verluidt kost de Moto E4 ongeveer 150 euro, terwijl je de E4 Plus met zijn kolossale accu voor 190 euro in huis hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *