Circuit Scribe: Teken je eigen printplaten

De Circuit Scribe
Best leuk, om wat met elektronica te spelen. Maar zou het niet handiger zijn als je zelf je circuitjes kon tekenen?

Dat dachten de makers van de Circuit Scribe ook. Met deze ballpoint pen teken je zelf de paden op gewoon papier. De inkt is op waterbasis en geleidt elektriciteit ongeacht het oppervlakte. Je kan met de pen dus ook heel goedkoop simpele projectjes produceren, maar het is bedoeld om kinderen spelenderwijs, en zonder het gevaar van een soldeerbout elektronica aan te leren.

De prijzen vallen ook erg mee. Op Kickstarter kan je al zo’n pen bemachtigen voor 20 dollar. Er zijn ook uitgebreidere pakketten te koop met allerlei componenten er bij, zodat je meteen zelf wat kan gaan spelen. Het duurste pakket is overigens 5000 dollar. Voor dat geld komt het team achter de pen hoogstpersoonlijk naar je klaslokaal toe om een demo te geven, en neemt dan uiteraard genoeg pennen en componenten mee.

Om het allemaal wat simpeler te maken krijg je in de pakketten speciale componenten met een magneetje er in wat ook dient als contactpunt. Als je het papier dan op iets magnetisch legt zullen de componenten steviger en beter contact maken met de rest van het circuitje. Met andere woorden, als je een docent bent is dit een geweldige manier om een practicum te doen.

Bekijk het project op Kickstarter.

BONUS: Een filmpje waarbij de pen gebruikt wordt om wat muziek te maken.
[gv data=”PHncPmRLu6M”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *