De toekomst van race-hit Project CARS staat op het spel

Project Cars 3 blijft een mysterie
Wat gaat er met de Project CARS-franchise gebeuren na de overname?

Het alsmaar groeiende succes van de race simulator Project CARS leek niet op te kunnen, maar eind deze week werd bekend dat de studio achter de games wordt overgenomen door uitgever Codemasters. Daarmee zou de populariteit van de gamereeks op het spel kunnen staan.

Slightly Mad Studios begon haar carrière met een tweetal Need for Speed-games (Shift-serie) en een Ferrari-game voordat in 2015 de simulator Project CARS uitkwam. Project CARS 2 vestigde het bedrijf in 2017 daarna als race-legende. Zoals de naam suggereert draaien de games helemaal om auto’s en ook de ontwikkelaar daarachter doet niets anders dan games over auto’s maken.

Codemasters, de uitgever die Slightly Mad nu overneemt, is ook niet vies van een racegame op zijn tijd. Series als de Colin McRae Rally-games en de F1-spellen tonen aan dat de overname, volgens GamesIndustry voor zo’n 30 miljoen dollar, geen gekke match is. Maar fans van Project CARS denken daar gedeeltelijk wel anders over.

Fans reageren op Twitter gemixt op de overname. Project CARS is namelijk altijd een simulator in hart en nieren geweest, terwijl Codemasters het grotendeels van arcade racing games moet hebben. Het verschil lijkt klein, maar iedere gamer die wel eens een racespel oppakt weet hoezeer de ‘vibe’ van een game kan verschillen. En Project CARS-fans willen juist realisme, geen botsauto’s met nitro dat uit alle gaten komt.

Kortom, de toekomst van de serie staat op het spel. Enerzijds kan het huwelijk tussen Codemasters en Slightly Mad perfect uitpakken, maar anderzijds zou de uitgever roet in het eten van veel fans kunnen gooien.

En dat komt op een vreemd moment, want Slightly Mad heeft naar verluidt een tweetal games in de pijplijn zitten. Project CARS 3 moet binnenkort – waarschijnlijk ergens volgend jaar – uitkomen en er wordt ook aan een mobiele racegame gewerkt. Die game zou gebaseerd zijn op een gigantische Hollywood franchise. Dat kan dus haast alleen maar Fast & Furious zijn, toch? Oh, en dan is er nog die vreemde eigen console die eraan zou komen… Misschien wil Codemaster daarom het bedrijf hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *