Details van de nieuwe OnePlus 3T liggen al op straat

OnePlus 3T gelekt
De gepimpte versie van de OnePlus 3 stelt op het eerste gezicht een beetje teleur…

Enkele uren voor de OnePlus 3T-onthulling is er iemand zo slim geweest om de officiële toestelpagina al live te zetten. Alhoewel de pagina inmiddels offline is, weten we dankzij Google Cache alle ins- en outs van het nieuwe paradepaardje van OnePlus. Helaas is de toestelpagina zelf allerminst spectaculair.

De nieuwe OnePlus 3T beschikt over een 5,5-inch full hd-AMOLED-scherm, snelle Snapdragon 821-chipset en wederom een flinke 6GB aan werkgeheugen. Ook de 64GB aan intern opslaggeheugen is hetzelfde gebleven, maar gebruikers kunnen voor iets meer geld ook een 128GB-versie aanschaffen.

Naast de snellere chipset is er ook een grotere accucapaciteit aanwezig dan bij zijn voorganger, waar veel kritiek op is. In plaats van 3000mAh beschikt de OnePlus 3T over 3400mAh, waardoor het toestel iets langer mee moet gaan op één volle cyclus.

De OnePlus 3T maakt gebruik van haar eigen Oxygen OS, dat gebaseerd is op Android Marshmallow. Hoewel de camera aan de achterkant hetzelfde is gebleven met een 16 megapixel-camera, beschikt de frontcamera voor het eerst ook over 16 in plaats van 8 megapixels.

De OnePlus 3T is binnenkort te bestellen in een donkergrijze variant met zwarte voorkant en een goudkleurige met een witte voorkant. Op het moment van schrijven is er nog geen officiële toestelprijs bekend, maar naar verluidt gaat de nieuwe smartphone 479 euro kosten, 80 euro meer dan de reguliere OnePlus 3. En dat is best veel geld, zeker gezien de weinig baanbrekende verbeteringen.

5 reacties

  • @RRRobert: Hoi RRRobert, het gaat mij vooral om de relatief hoge prijs ten opzichte van de originele OnePlus 3. De minieme verbeteringen zouden mij in ieder geval niet overhalen om de OnePlus 3T boven de reguliere OnePlus 3 te verkiezen. Verder is het natuurlijk een prima smartphone, alleen snap ik deze tussenstap van OnePlus niet.

   • @jastinissen: Ik zou -als ik moest kiezen- ook niet direct de 3T prefereren boven de ‘3’, maar voor veel ‘early adopters’ verwacht ik niet dat de 80 tientjes (of 20%, het is maar net hoe je het bekijkt) meer niet echt een groot struikelblok is, als je daarvoor een telefoon krijgt die toch wel ’the latest technology’, met kwalitatief een van de betere roms en een puike bouwkwaliteit voor nog steeds een hele scherpe prijs krijgt.

    Persoonlijk vind ik het nog steeds jammer dat ze geen opvolger meer uit willen brengen voor de OP X (en in alle eerlijkheid, deze gebruik ik nu 11 maanden en ik ben er nog steeds zeer content mee), want ik heb gewoon echt geen lol aan een nóg grotere telefoon in de broekzak.

    • @RRRobert: Voor de nieuwste technische snufjes moet je bij OnePlus uiteraard voor de 3T gaan. Het verschil in specs is echter zo klein, dat het merendeel van de casual smartphonegebruiker er waarschijnlijk geen toegevoegde waarde aan heeft.

     Ook begrijp ik je teleurstelling in het uitblijven van een OP X opvolger. Misschien leest OnePlus dit en gaan ze binnenkort aan de slag met een smartphone die wél in een broekzak past 😉

 1. De versie met 64 gig opslag zal 439 euro kosten,de versie met 128 gig opslag zal 479 euro kosten. Dus de meerprijs is 40 of 80 euro, afhankelijk van welke versie je neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *