Deutsche Telekom werkt aan ‘onhackbaar internet’

Deutsche Telekom biedt onhackbaar internet
Hackers en spionage blijft vrij hoog op het lijstje van bedreigingen voor het bedrijfsleven staan. Daarom wil internetprovider Deutsche Telekom volgend jaar internet via een zogenaamde ‘clean pipe’ aan gaan bieden.

Deze clean pipe is vooral bedoeld voor kleine en middelgrote bedrijven tegen een schappelijke prijs een veilige verbinding te kunnen geven. Hiervoor werken de Duitsers samen met RSA, een Amerikaans bedrijf wat zich bezig houdt met netwerkbeveiliging en veel ex-hackers in dienst heeft.

Wat de techniek precies inhoudt wil het bedrijf uiteraard niet kwijt, alleen dat “Hackers geen schijn van kans maken”, aldus Deutsche Telekom’s management bestuurslid Reinhard Clemens. Uiteraard doet dit niets voor het netwerk van het bedrijf zelf, maar de inkomende en uitgaande verkeersstromen zouden nu beter beveiligd moeten zijn.

Dit is overigens niet de eerste keer dat Deutsche Telekom zich bezig houdt met beveiligingsmaatregelen voor bedrijven. Eerder bood de internetprovider al een beveiligde mailserver aan die volgens het bedrijf ook onmogelijk af te luisteren was.

(Via: Reuters)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *