Deze 10 Netflix en HBO tv-series worden het beste gewaardeerd

Auteur: , 1 Reactie
Dat is helemaal niet schrikken, Tyrion

Netflix maakt een hoop series, maar HBO's shows worden doorgaans veel beter beoordeeld.

Het was een wisselvallig televisiejaar, maar daar hebben ze bij de Emmy’s geen brood van gegeten. De prestigieuze Oscars voor TV worden binnenkort uitgereikt en het is nu al heel duidelijk welke shows de jury het beste vindt. Dit zijn de 10 best gewaardeerde shows van Netflix en HBO in volgorde van aantal nominaties in de 20 belangrijkste categorieën. Het moge daarbij duidelijk zijn, Netflix maakt een hele hoop goede series, maar het is toch altijd kwaliteit over kwantiteit.

Game of Thrones (HBO) – 13 nominaties
Was er ooit enige twijfel? Game of Thrones kan niet onverwachts verreweg de meeste nominaties in zijn zak steken, al ben ik het er absoluut niet mee eens dat het voor het afgelopen seizoen van toepassing is (ik en een heleboel fans). Om dat sentiment kracht bij te zetten, 3 van de 6 afleveringen van het laatste seizoen werden genomineerd voor Outstanding Directing for a Drama Series, waaronder de twee slechtst beoordeelde afleveringen van Game of Thrones ooit.

Desalniettemin zijn veel van de nominaties voor het massaal bekeken (en massaal gedownloade) Game of Thrones terecht. Zo zijn 4 van de 6 nominaties in de categorie Outstanding Supporting Actress in a Drama Series voor actrices uit de hitserie en krijgen de twee rode draden door het laatste seizoen, Kit Harington (Jon Snow) en Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), een nominatie voor beste hoofdrol in hun respectievelijke categorieën.

When They See Us (Netflix) – 9 nominaties
When They See Us is een show die racisme behandelt, wat altijd veel doet met jury’s tijdens grote award shows. Het verhaal draait om een aantal Afro-Amerikaanse jongeren die verdacht worden van een misdaad. Afgezien van de nominatie in de categorie Outstanding Limited Series wordt deze serie vooral geprezen om zijn acteerwerk (8 nominaties).

Barry (HBO) – 6 nominaties
Een huurmoordenaar die verwikkeld raakt in de indie acteer-scene van Los Angeles, kan het concept nog toffer? Barry is een interessante studie van een uniek personage, wat onder andere een nominatie voor Bill Hader als Barry opleverde.

Ozark (Netflix) – 5 nominaties
Ozark is een frisse wind in serie-land, want in plaats van niet te relateren historisch drama of onmogelijk situaties, draait Ozark om een ‘echte’ familie verwikkeld in een drugs-complot. Uitzonderlijk goed geacteerd en daarom met 3 nomaties voor de hoofdrolspelers beloond.

Veep (HBO) – 5 nominaties
Politiek is een lastig onderwerp in entertainment, maar zowel HBO als Netflix hebben het weten te flikken om interessante politieke verhalen te vertellen. Netflix met het bloedserieuze House of Cards en HBO met het hilarische Veep. 4 van de 5 nominaties voor deze show gaan naar de acteurs, waaronder voor hoofdrolspeelster Julia Louis-Dreyfus (Seinfeld) en een bijrol voor Tony Hale (Arrested Development).

Chernobyl (HBO) – 4 nominaties
Als er een serie op deze lijst alle lof verdient, dan is het wel Chernobyl. HBO’s uitmuntende mini-serie vertelt het verhaal over de kernramp ten tijden van de Soviet Unie. Het is zowel een tragische, menselijke serie over wat een kernramp met mensen doet, als ook een exploratie van een politiek stelsel als de Soviet Unie. Briljant acteerwerk, geweldig geschreven en meesterlijk in beeld gebracht. Wat mij betreft wint deze serie in alle genomineerde categorieën.

Russian Doll (Netflix) – 2 nominaties
Hoewel Russian Doll geen revolutionaire TV-prestatie is, vertelt het wel een zeer bijzonder verhaal van het type ‘je moet het gewoon zelf gezien hebben’. Zowel de serie als de hoofdrolspeelster krijgen een nominatie en voor zo’n kleine, specifieke show is dat zeer netjes. Oh, en er komt al een tweede seizoen aan.

House of Cards (Netflix) – 2 nominaties
Ook House of Cards krijgt een tweetal nominaties, in dit geval voor de twee hoofdrolspelers, Robin Wright (Claire Underwood) en Michael Kelly (Doug Stamper). Ja, de acteerprestaties waren zeer netjes, maar het overhaaste script en de vreemde wendingen van de serie (door het vertrekken van Kevin Spacey na #MeToo) leveren die serie niet geheel verrassend ook geen Outstanding Drama Series-nominatie op.

The Kominsky Method (Netflix) – 2 nominaties
Deze komedieserie gaat over een ouder wordende acteur die zijn brood verdient met het geven van acteerlessen. De toffe chemie tussen Alan Arkin en Michael Douglas levert beide heren dan ook een nominatie op voor hun acteerwerk. Grappig, gezien de inhoud van de serie zelf en ook zeer verdiend!

Black Mirror: Bandersnatch (Netflix) – 1 nominatie
Tot slot Bandersnatch, een apart uitstapje voor de gerenommeerde realistische sci-fi-serie. Deze film (die vanwege de publicatie op Netflix als TV-film wordt bestempeld) pionierde met een interactief verhaal dat de kijker bijna letterlijk het verhaal in zoog.

Check alle nominaties voor de aankomende Emmy’s hier. De Emmy’s worden op zondag 22 september uitgereikt.1 reactie

Mee eens, GOT laatste seizoen was verhoudings gewijs met de vorige bar slecht !

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).