Deze 3D-printer print je volgende huis

Wonen in een wespennest
Dus jij was nog steeds onder de indruk van een 3D-printer die een gadgetje voor je kan uitprinten? Move over, in Italië is er een die complete gebouwen kan uitprinten.

Deze 3D-printer heet Big Delta en hij kan met leem of klei huizen uitprinten. Het apparaat is bijna 15 meter hoog en kan gevuld worden met verschillende bouwmaterialen. Je zet het apparaat neer op een plaats waar je een gebouw wilt printen en presto. Bouwen wordt zo een bezigheidje dat je in je vrije tijd kan doen.

Een handige toepassing zou zijn om de printer naar een plaats te brengen waar net een ramp is gebeurd. Dan kan je snel noodhuizen uitprinten, zodat iedereen weer snel een dak boven het hoofd heeft en niet in een tentje hoeft te blijven zitten.

Het bedrijf achter de Big Delta heet World’s Advanced Saving Project. De afkorting is WASP en dat is ook wel te zien aan het ontwerp van eht geprinte huis, dat nogal lijkt op een wespennest. Wespen gebruiken immers ook een soort 3D-printer met dezelfde materialen om hun nesten te bouwen.

Het is weer eens wat anders dan een of ander prulletje dat ge-3D-print is. Wel is het wachten op een 3D-printende bouwvakker om je badkamer te betegelen.

4 reacties

  1. Dit is ook erg interessant om huizen te kunnen bouwen zonder de eisen die de huidige bouwwijze stelt. In theorie kun je veel creatiever een huis bouwen dat precies aansluit op de wensen en de stijl van de bewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *