Deze drone spuugt vuur

Heb je een vuurtje?
Jazeker een vuurspuwende drone, wat moet je daar nou weer mee?

Je hebt spionagedrones, smokkeldrones, onderwaterdrones, killerdrones, maar je had nog geen vuurspugende drones. Tot nu. En nee, het is niet verzonnen door een of andere vreemde wapenfabrikant, of een gestoorde Chinese speelgoedfabrikant. Hij is namelijk ontwikkeld op een universiteit.

Waarom zou een universiteit een drone die dingen in de fik kan steken verzinnen? En dan nog een die op een zeer geavanceerde manier vuurtjes kan stoken? Dat is weer een gevalletje only in America. Dat land is zo groot, dat het handiger is om dingen in de hens te steken, dan om gewoon met een hark of een ploeg het land te bewerken.

Met de vuurmaakdrone willen de onderzoekers van de Universiteit van Nebraska Lincoln delen van de prairie op de Great Plains gecontroleerd laten branden. Zo worden uitheemse plantensoorten effectief uitgeroeid en blijft de prairie een goede plek om met je veestapel rond te banjeren als cowboy.

Bovenop de drone zit een soort van bingomachine die balletjes gevuld met kaliumpermanganaat laat vallen op gecontroleerde afstanden. Voordat de machine een balletje laat vallen spuit hij er wat alcohol in. Daardoor komt er een scheikundige reactie op gang waardoor het kaliumpermanganaat in de brand vliegt. Het is helaas net iets minder spectaculair dan een vlammenwerper, maar desondanks is het nog steeds vrij destructief.

Hier vind je een filmpje van de drone in actie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *