Deze gigantische games komen in 2019 uit

Veelbelovend 2019
Wordt 2019 net zo’n goed gamejaar als 2018?

We zijn bijna aanbeland bij het einde van het jaar en wat betreft games mogen we echt niet klagen. Ja, het grootste gedeelte van de gamers was statistisch gezien alleen met Fortnite bezig, maar tegelijkertijd zagen we een paar geweldige titels voorbij komen. In dit artikel blikken we vooruit op gamejaar 2019, maar voordat we beginnen check je in dit artikel de bestverkochte Xbox One-games en vind je hier de bestverkochte PlayStation 4-titels.

Exclusives
Een paar van de beste games uit 2018 waren exclusief verkrijgbaar voor een console. Zo had PlayStation het briljante God of War en het ondergewaardeerde Spider-Man, terwijl Xbox One eehm… eigenlijk niet echt iets had.

2019 zal wederom een beetje onevenredige exclusives zien, want PlayStation krijgt de epische zombie-game Days Gone, het gevestigde The Last of Us II en de enorm gehypete game van Kojima genaamd Death Stranding. Xbox-gebruikers moeten het doen met de langverwachte en veelal uitgestelde Crackdown 3.

[gv data=”rP3UngLFou4″][/gv]

Shooters
Het shooter-genre zal ook volgend jaar een prominente aanwezigheid hebben in het game-landschap. Black Ops IIII werd ontzettend goed verkocht en natuurlijk kunnen we ook in 2019 wederom een Call of Duty-game verwachten.

Veel spannender is daarentegen het vervolg op The Division. Ubisoft’s open wereld shooter kende een behoorlijk rommelige lancering maar verwierf in zijn levensloop een flinke spelersbasis. Ook de Metro-serie heeft de afgelopen jaren een flinke navolging gekregen en Metro: Exodus zal wederom behoorlijk spannend, hardcore en adembenemend atmosferisch worden. Oh, en voor diegene die niet genoeg kan krijgen van het afknallen van gore monsters, is er volgend jaar ook het met metal overgoten Doom: Eternal.

[gv data=”CGq8Ee2gOe4″][/gv]

RPG
Een van de meest gerenommeerde RPG-studio’s ooit is misschien wel BioWare. Die ontwikkelaar staat bekend om de Mass Effect-serie, Dragon Age en het meesterlijke Knights of the Old Republic. Die ontwikkelaar komt volgend jaar met het ambitieuze Anthem, een sci-fi open wereldgame waarin je rondvliegt met een Iron Man-achtig pak. Moet ik meer zeggen?

Tevens komt CyberPunk 2077 waarschijnlijk volgend jaar uit. De RPG van de makers van The Witcher-serie lijkt een van de meest complete, sfeervolle en excellent verhalende RPG’s ooit te worden.

[gv data=”vjF9GgrY9c0″][/gv]

Open wereld
Wat betreft grote open werelden hadden we dit jaar vooral het genot om Red Dead Redemption 2 te spelen. Rockstar zal helaas nog niet met een nieuwe GTA komen in 2019. Wel mogen we dan genieten van Dying Light 2, het vervolg op het zombie-game met freerunning, klimmen en klauteren en een hele hoop behoorlijk dodelijk gespuis.

Tevens komt Ubisoft volgend jaar met (wederom) een nieuwe Far Cry. Het vijfde deel is prominent aanwezig in de lijstjes van bestverkochte games maar Far Cry: New Dawn gaat het over een andere boeg gooien wat betreft concept. In plaats van tropische eilanden, hedendaags Amerika of het Himalaya-gebergte speelt deze Far Cry zich af in een post-apocalyptische wereld.

Andere pareltjes
En dat was slechts een kleine greep uit het gigantische aanbod games dat volgend jaar uit gaat komen. Natuurlijk wachten vele gamers op een nieuwe Forza, Gran Turismo en FIFA, komt er hoe dan ook een nieuwe Assassin’s Creed uit (wellicht geen hoofddeel, maar een spin-off) en wachten strategie-fans op een nieuwe Civilization, Total War: Three Kingdoms of het langverwachte nieuwe deel in de Age of Empires-serie.

JRPG-fans kunnen niet wachten op het nieuwste deel in de Kingdom Hearts-reeks, Wolfenstein komt met een nieuwe brute shooter, er komt een nieuwe Halo-game aan terwijl Gears of War-fans wachten op hun nieuwste deel en dan heb ik het nog niet eens gehad over alle indie-pareltjes, kleinere shooters en onaangekondigde meesterwerken. Kortom, ontzettend veel om weer naar uit te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *