Deze (nagenoeg) perfecte budgetphone komt niet naar ons

Helaash!
Helaas, budgetjagers, deze toptelefoon voor een prikkie komt niet naar Nederland.

Sommige toestellen zijn absurd duur, sommige toestellen zijn zeer goed kwa prijs/kwaliteit-verhouding, sommige toestellen worden ‘flagship killer’ genoemd en dan was daar nog de Redmi Note 7 Pro. Voor zo’n $200 deed de grote broer van dit bakbeest eigenlijk alles goed. Helaas maken de makers één grote fout: ze brengen hem hier niet op de markt.

Nu, ik klaag vaker over dingen die niet naar Nederland komen (zoals het allergoedkoopste Netflix-abonnement ooit) en dan zit daar een zekere nuance in. Wat nou als onze markt totaal niet geschikt is voor zo’n product. Of wat nou als het omgooien van de U.I. (naar Nederlands) of het verschepen van de toestellen te duur wordt, waardoor de prijs te hoog wordt voor wat je krijgt.

Dat zijn allemaal terecht nuances, maar totaal niet toepasselijk voor de Redmi Note 7 Pro. Ik bedoel, een 6,3″ scherm met Full HD-resolutie, een Snapdragon 675, een 4.000mAh accu, 6GB RAM, 128GB opslagruimte en een stevige 48MP camera. Daar wil ik best €200 voor neerleggen hoor Xiaomi! Overigens is de ietwat minder krachtige standaard Redmi Note 7 via parallelimport (grijze import) wel verkrijgbaar in Nederland.

Helaas, zo laat het Chinese merk op Facebook weten, is het budget monsterdevice niet weggelegd voor ons: “Hoe zeer we het ook willen, moeten we iedereen mededelen dat de Redmi Note 7 Pro geen officiële internationale release krijgt buiten China en India vanwege onze product strategie.” Tegenover AndroidAuthority bevestigt PR-manager John Chen dat de gewone Redmi Note 7 ook geen internationale release krijgt.

Die strategie heeft ongetwijfeld iets te maken met het imago van het Chinese budget merk; ze willen van hun goedkope image af. In dat bericht lees je onder andere dat Xiaomi hun telefoon zelfs ietsje duurder gaat maken, wat een interessante ontwikkeling is. Ironisch, ook, want eerder maakte ze Apple nog belachelijk door dit pakket aan te bieden.

Hoe dan ook, blijkbaar past een mooie smartphone voor een minuscuul prikkie niet bij hun nieuwe imago, ondanks het feit dat ze het Redmi-submerk volledig los willen marketen van Xiaomi. Ik denk dat de Redmmi Note 7 Pro prima zou verkopen hier en mensen van over de hele wereld klagen dan ook teleurgesteld onder het Facebook-bericht van Chen. Helaas jongens, dan gaan we maar naar concurrent Huawei die met de P Smart een zeer goede tweede plaats verdient.

Update (23:09, 25-03-2019): Het artikel bevatte foute informatie met betrekking tot de reguliere Redmi Note 7. Die is wel in Nederland verkrijgbaar.

Eén reactie

  1. -Edit: dank u, is inmiddels gefixt-

    De Pro versie verschilt met de ‘gewone’ uitvoering enkel in de voorziening van een iets sterkere processor (de Snapdragon 675 i.p.v. 660); deze uitvoering kent alleen een Chinese en een Indiase variant, wat voornamelijk beperkingen oplegt inzake netwerkondersteuning en vertalingen van het besturingssysteem. We missen er niet heel veel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *