Dikker dan deze transparante Google Pixel 3 wordt het niet

Transparante Google Pixel 3
Heb je schijt aan garantie en wil je vooral een mooie telefoon, lees dan vooral verder.

YouTuber Zack Nelson (beter bekend als JerryRigEverything) sloopt graag telefoons. Daarnaast heeft hij een andere hobby: de nieuwste smartphones voorzien van een transparante cover. Deze keer was de Google Pixel 3 aan de beurt. En laten we meteen maar met de deur in huis vallen: de resultaten zijn verbluffend.

Het proces is niet zo heel erg ingewikkeld, maar je moet wel precies te werk gaan. Allereerst warm je de behuizing op, zodat de lijmrand aan de binnenkant flexibel genoeg wordt om er een mesje tussen te plaatsen. Vervolgens snijd je door die lijmranden heen, waarbij het vooral belangrijk is dat je geen kabels raakt of andere componenten sloopt.

Het grootste werk zit ‘m in het schoonmaken van de cover. Die is aan de binnenkant namelijk voorzien van de kleurlaag. Zack schraapt die laag langzaam maar zeker van de glazen cover af, zodat hij later gewoon het originele onderdeel kan hergebruiken.

Kleine kanttekening: ondanks het hergebruik van de originele cover vervalt natuurlijk wel je garantie. Daarnaast doet dit proces ook de waterdichtheid van het toestel geen goed. Maar dan heb je wel wat, toch?

[gv data=”UlY4TnCdL0s”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *