Discussie: Blizzard maakt EA onterecht met de grond gelijk

Auteur: , 2 Reacties
Ijskoud van Blizzard

Het ijskoude Blizzard krijgt kapsones nadat EA publiekelijk verwoest werd.

EA staat de laatste dagen gigantisch onder vuur, nadat er een hoop gerotzooid werd met de microtransacties in de Star Wars-game Battlefront II. Dat niet alleen de consument boos is op de gigantische uitgever, blijkt uit Blizzard’s reactie op het hele EA-gate. Waarschuwing: De onderstaande Tweets zijn extreem brandgevaarlijk.

Battlefront
De problemen rondom uitgever EA begonnen tijdens de beta van Star Wars Battlefront II. In dit artikel beschrijf ik wat in eerste instantie de problemen waren rondom het lootbox-systeem. Na een gigantische backlash rondom die mechaniek, leek de wind te gaan liggen voor EA. Zeker nu de microtransacties luttele uren voor de release uit de game gesloopt zijn.

Slechts enkele dagen voor de launch van de game kwam er een tweede storm aan op het hoofdkantoor van het Amerikaanse bedrijf. Wat bleek namelijk? Niet alleen zou het absurd lang duren voordat je de verschillende helden (zoals Darth Vader en Luke Skywalker) vrij zou spelen (zonder te betalen), maar ook bleek dat review-kopieën van de game een veel mildere beloningsstructuur hadden dan de uiteindelijke game. Auw! Check in dit artikel een greep uit de hilarische collectie meme’s van internet warriors.

Blizzard
Uitgever/ontwikkelaar en directe concurrent van EA, Activision-Blizzard, haakt vervolgens in op de neergang van het miljardenbedrijf. Recentelijk maakte het bedrijf namelijk bekend dat een groot deel van de klassieker StarCraft II gratis wordt.

Jazeker, het is een heerlijke sneer naar een bedrijf dat er duidelijk geen kaas van heeft gegeten. Toch zit er een beetje een bitter nasmaakje aan de burn, omdat het een beetje appels met peren vergelijken is. Afgezien van een stevige hoeveelheid ouderwetse spreekwoorden meen ik het wel, Blizzard heeft eigenlijk geen recht van spreken.

Niet alleen bevat hun meest recentelijke game (een vele malen succesvollere en eerlijkere vorm van) lootboxes en microtransacties, maar pronken ze ook met een ‘gratis’ game die al 7 jaar oud is en nu dus free-to-play is geworden. Tja, als je eenmaal je centen terugverdiend hebt en er nog een stevige smak winst aan hebt gemaakt, kun je de game zonder financiële consequenties gratis maken, toch?

Wat denk jij van Blizzard’s smakelijke, doch ietwat misplaatste sneer? Laat het weten in de comments. Ondertussen lees je hier mijn ondervindingen van Battlefront 2. Ja, de lootboxes komen aan bod, maar in de analyse hebben we het vooral over de kwaliteit van de game zelf.

Foto @Flickr/Carlos Gutiérrez2 reacties

Is SC niet nog maar negen jaar oud en SCII zeven? Anyway, totally on point. EA kan nog iets leren van Blizz, de manier waarop de Overwatch devs bvb luisteren naar hun community, en hoe Jeff op handen gedragen wordt door de hoeveelheid transparantie waarmee alles gebeurt, heb ik nog niet vaak meegemaakt.
Je hebt gelijk, ‘slechts’ 7 jaar oud;) Maar goed, ik ben zelf ook een grote fan van Blizzard, hun houding tegenover fans en uiteraard Jeff.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).