Mulan

Disney Plus Mulan onder vuur, oproep tot boycot

Mulan

Controversies rond film Mulan brengen Disney Plus in een lastig parket.

De Disney Plus film Mulan was al controversieel voor hij uitkwam. Inmiddels hebben de eerste kijkers gereageerd en de reacties op de film zijn verdeeld. Ook zijn er protestacties op gang gekomen. Op onder meer Twitter wordt met de #BoycottMulan opgeroepen tot een boycot van de film.

Mulan moet geboycot wegens mensenrechtenschendig

De ophef rond de film is ontstaan door een lijn in de aftiteling. Daar wordt namelijk expliciet een bedankje gedeeld aan de autoriteiten van Xinjiang. Dit is de regio waar China op grote schaal de minderheid van de Oeigoeren gevangen houdt.

Mulan actrice Yifei Liu gooit olie op het vuur

Nu is het dankwoord aan wat tegenstanders ‘de onderdrukkers van de Oeigoeren’ noemen al niet handig, maar de belangrijkste vrouwelijke actrice, Yifei Liu, gooide olie op het vuur. Op het Chinese Weibo deelde zij een statement over de studentenprotesten in Hong Kong. In deze verklaring schaart zij zich pal achter de politie van Hong Kong en dat wordt haar niet in dank afgenomen.

Tegenstanders van Mulan pikten het bericht op en delen het nu ook op westerse social media. Hiermee versterken ze de oproep om de controversiële film te boycotten.

Prijsbeleid zorgde al voor opschudding

Het Disney-concern heeft nog niet gereageerd op deze recente opschudding, maar blij zal men niet zijn. Zeker niet omdat er eerder opschudding was over Mulan om het prijsbeleid dat Disney met deze film lanceerde. Vooralsnog lijkt de film, die een knaller moest worden, dan ook vooral uit te draaien op een knallend probleem voor Disney.

Bron: Cnet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *