Dit gebeurt er als je ‘coronavirus’ zoekt in Play Store

Google Play Store neemt een bijzondere aanpak door het coronavirus.

We weten ondertussen dat het coronavirus een ontzettende impact heeft op de normale gang van zaken, ook binnen de tech-industrie. Tech-bedrijven proberen sowieso hun productie op gang te houden, maar tegelijkertijd proberen andere partijen te profiteren van de massale hysterie. Google doet daar nu iets aan.

Wanneer je in de Play Store namelijk zoekt naar de zoekterm ‘coronavirus’ krijg je geen zoekresultaten. Dat spotte 9to5Google gisteren. Ook de wetenschappelijke term voor het virus – ‘COVID-19’ – zou geen zoekresultaten opleveren. Bij een test in de Play Store krijg ik wel nog wat suggesties bij die laatste zoekopdracht, maar ‘coronavirus’ levert inderdaad niks op.

Hoewel Google niet officieel heeft laten weten waarom het deze keuze heeft gemaakt, laat het zich wel raden. Er zijn ongetwijfeld veel app-makers die misbruik willen maken van deze ‘negatieve hype’. Misinformatie is dan bijvoorbeeld een grote valkuil.

In China ging men trouwens recentelijk een stapje verder. In plaats van het voorkomen van miscommunicatie werd een game die nauwelijks iets met het virus te maken heeft gewoon uit de Play Store gegooid.

Lees ook: Deze game laat NIET zien hoe het Coronavirus werkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *