Dit heeft de Bitcoin nodig om echt door te breken [filmpje]

bitcoin-coinbase-massa-adoptie
Als de volgende ontwikkelingen plaats vinden gaat de koers van de Bitcoin skyhigh.

Veel investeerders in Bitcoin hebben de afgelopen dagen weer een aardige winst gemaakt of in ieder geval iets van hun verlies terugverdiend. Brian Armstrong is de CEO van Coinbase. Coinbase is een grote beurs waar cryptomunten verhandeld worden. Hij denkt dat dit herstel van de Bitcoin het topje van de ijsberg is. Hij verwacht dat er drie ontwikkelingen nodig te zijn om de Bitcoin populair te maken bij het grote publiek. Wanneer het zo ver is zal er veel meer vraag komen naar Bitcoin. Doordat vooraf is vastgesteld dat er nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins zullen zijn heeft dit volgens hem een enorme koersstijging tot gevolg.

Volatiliteit
Als eerste grote probleem noemt Armstrong het feit dat de koersen niet stabiel zijn. De koersverschillen lopen binnen een dag soms op tot 10% en ook de koersstijging van ruim 20% van afgelopen dinsdag was binnen een paar uur gebeurd. Ook hebben we al meegemaakt dat de Bitcoin binnen een half of een paar uur meer dan tien procent in waarde verloor. Uiteraard worden beleggers niet vrolijk van zulke risico’s, maar ze staan ook het gebruik van de Bitcoin als betaaloplossing in de weg. Immers, zou jij jouw boodschappen af willen rekenen terwijl je morgen misschien voor het zelfde aantal Bitcoin 20% meer boodschappen mee naar huis kunt nemen?

Bruikbaarheid
Hoewel het redelijk makkelijk is om via een wallet Bitcoin-transacties uit te voeren vindt Armstrong het proces nog veel te omslachtig. Wanneer het makkelijker wordt om de Bitcoin te gebruiken en uit te geven zullen meer mensen hiervoor kiezen. Hij ziet daarbij mogelijkheden om Bitcoin bijvoorbeeld via WhatsApp te gaan gebruiken.

Schaalbaarheid
Aangezien alle transacties van een cryptomunt over de Blockchain moeten is het noodzakelijk dat die Blockchain wel genoeg capaciteit heeft. Veel deskundigen twijfelen eraan of die capaciteit voldoende is als de Bitcoin veel meer gebruikt gaat worden voor betaaltransacties. Volgens Armstrong zijn er nu 10 teams bezig met ontwikkelingen die ervoor moeten zorgen dat de Blockchain veel meer transacties kan verwerken. Een van die toepassingen is het Lightning-netwerk. Dit netwerk is te zien als een aftakking van de Blockchain. Men doet een bepaalde boeking om het Lightning network te openen. Vervolgens worden alle gedefinieerde transacties op dat Lightning Network verwerkt en verrekend. Alleen het saldo wordt weer meegenomen op de Blockchain.

Al met al zijn het dus redelijk eenvoudige maatregelen waar al aan gewerkt wordt. Bitcoin-acceptatie door de massa zou dan ook niet ver weg hoeven te zijn. Overigens is een kanttekening wel op zijn plaats. Armstrong is in het verleden al vaker kritisch benaderd door zowel toezichthouders als de internetgemeenschap omdat hij te positief zou zijn over Bitcoin. Armstrong vertelde dat hij nu alle cryptomunten evenveel waardeert en iedere munt een kans wil geven op zijn beurs.

Deze drie tendensen vertelde Armstrong overigens tijdens een vraag-en-antwoord sessie van 45 minuten, waarin uiteraard nog veel meer over Bitcoin en crypto ter sprake kwam. De hele sessie kun je in dit filmpje bekijken.

[gv data=”NG3bBGKi1RU”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *