Dit is de nieuwe ‘Lite’ versie van Twitter

Nee, 'Lite' betekent niet dat je slechts 70 tekens kan gebruiken voor een Tweet
Mogelijk krijgen we straks minder snel een hartaanval doordat we niet per ongeluk meer over ons datalimiet gaan.

Twitter is een nieuwe versie van het sociale platform aan het testen in de Filipijnen, zo meldt TechCrunch na bevestiging van het miljardenbedrijf. Met Twitter Lite wil het sociale medium hun bereik uitbreiden naar gebieden/landen waar internetconnectie duurder en van mindere kwaliteit is.

Lite
Twitter is dus in de Filipijnen aan het testen of hun Twitter Lite app werkt. Deze web-app is ook al beschikbaar als gewone website en moet ervoor zorgen dat gebruikers in landen waar internetconnectie trager en/of duurder is ook gewoon kunnen Tweeten en Twitteren.

Volgens het bedrijf verbruikt de Twitter Lite-functie zo’n 70% minder data, mede door de Data Saver-mode, waarmee je telefoon slechts foto’s en video’s laadt die jij wil zien. Ook zou de app nog geen MB groot zijn op iOS en zo’n 3MB groot zijn op Android.

Ik wil ook

De app staat in alle appstores en ondersteunt op het moment Filipino en Engels. Overigens is het ironisch dat mensen – ook in de Verenigde Staten – in grote getallen de Lite-web-app installeren, omdat deze app tot zo’n 30% sneller zou opstarten.

Ook is een stevige daling van dataverbruik voor de meesten goed nieuws. Hoewel bijvoorbeeld T-Mobile (semi-illegale) onbeperkte abonnementen aanbiedt, hebben veel smartphone-gebruikers nog wel een datalimiet.

Wanneer en of de Twitter Lite web-app naar Nederland(s) komt, is nog onduidelijk. Mocht de app een doorslaand succes worden bij gebruikers over de hele wereld, dan overweegt Twitter hopelijk om de functies van de Lite-app in de ‘gewone’ app te implementeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *