Dit is de nóg krachtigere Qualcomm Snapdragon 855 Plus

Dit is de nóg krachtigere Qualcomm Snapdragon 855 Plus
Dat moet een beest van een chip zijn.

Wie eenmaal gewend is te werken met de topchips van nu wil eigenlijk niet anders. We hebben uitgebreid kennis kunnen maken met de Qualcomm Snapdragon 855 in de Xiaomi Mi 9 en de OnePlus 7 Pro. De chip werd begin dit jaar geïntroduceerd en nu komt het techbedrijf met een update voor de SoC.

Maak kennis met de Qualcomm Snapdragon 855 Plus. Het verschil met de non Plus-variant zit hem in een hogere kloksnelheid. Die is toegenomen met 120MHz. Een toename van vier procent. De chip komt dit najaar op de markt. Welke apparaten er mee aan de slag gaan is op dit moment nog niet bekend.

Van Samsung is bekend dat de nieuwe Galaxy Note 10 met zowel Exynos als met een Qualcomm-chip komt. Dit laatste kan de gloednieuwe Snapdragon 855 Plus zijn. Ook Google is bezig met nieuwe Pixel-toestellen die mogelijk met de Plus-variant van deze chip komen. Volgens Qualcomm komt de update ten goede van 5G, Gaming, AI en XR toepassingen.

2 reacties

  1. Weet je, dit soort vergelijkingen komt op hetzelfde neer als een auto met een topsnelheid van 320 km/uur met een auto die 300 km/uur kan rijden. In beide gevallen geeft dit in de praktijk maar weinig meerwaarde t.o.v. de modale midrange telefoons.

    • @rrrobert: Niet veel merkbaar maar het is gewoon zo dat mensen upgrades willen zien voor hun duur betaalde phone. Dit zijn net de dingen die S9/S10/N9 eigenaren nog net over de streep kunnen trekken.
      Als de S pen je niks boeit dan zou je gestoord zijn als je een N10 zou kopen terwijl je vandaag gewoon voor 750 euro incl/ btw een S10+ koop met 512GB onboard ! Heb je ook nog gewoon een audiojack en de rest van de extra’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *