Dit is Nokia’s versie van Android [updated]

Nokia Normandy Android interface
De geruchten dat Nokia in het diepste geheim werkt aan een ‘eigen’ versie van Android willen maar niet weggaan. Nu zijn deze beelden opgedoken, die de vermeende interface van Nokia’s Normandy project zouden laten zien.

Eind december kregen we via het geruchtencircuit te horen dat Nokia gestopt zou zijn met het ontwikkelen van een budget Android telefoon. Project Normandy zou naast, of als vervanger, gezien moeten worden voor de huidige Asha telefoons.

Vandaag laat @evleaks echter deze foto zien van een Nokia telefoon, die zou draaien op een zogenaamde fork (afsplitsing) van Android. Bij zo’n afsplitsing wordt géén gebruik gemaakt van Google diensten zoals de Play Store en specifieke Google applicaties. Amazon deed hetzelfde toen ze de Kindle op de markt brachten.

Als we naar de afbeelding kijken dan zien we dat er ondersteuning is voor dual SIM en dat er -uiteraard- Skype aanwezig is.

Op 23 december twitterde @evleaks al onderstaande foto van de vermeende Nokia Normandy telefoon en op 31 december twitterde @evleaks het volgende: The reports of Normandy’s death have been greatly exaggerated.

Nokia Normandy Android telefoon

Formeel is de overname van Nokia’s mobieltjestak door Microsoft nog niet afgerond en dat kan de reden zijn waarom Nokia nog steeds werkt aan dit project. Het is heel goed mogelijk dat zodra Microsoft het echt voor het zeggen heeft bij Nokia dat dit project alsnog de ijskast in gaat.

UPDATE 20:40 – Inmiddels is deze Nokia met Android ook opgedoken in de benchmarktest van AnTuTu. Als we deze informatie zouden mogen geloven gaat deze telefoon Nokia A110 heten en is de fork gebaseerd op Android 4.4.1.

Nokia A110 Normandy Android telefoon AnTuTu benchmark

Nog geen reacties

  1. Gewoon G-apps op knallen en je hebt volwaardig Android met Google toepassingen. Fork of niet, met een beetje Android genen kun ben je zomaar Play Store compatible. Dit zijn dus de eerste afbeeldingen van Nokia met Android.

  2. Zou leuk zijn natuurlijk. Ik vind het design en bouwkwaliteit van de huidige Nokia’s zeer mooi, maar WP is niet m’n ding… Wat ik niet versta, waarom weeeeer een eigen skin (of is dit geen skin? Correct if I’m wrong!) ipv eens Vanilla Android erop te pleuren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *