Dr. Dre ruilt rapcarrière in voor topfunctie bij Apple

Dr. Dre staat al op de personeelspagina van Apple Dr. Dre en Jimmy Iovine moeten Apple helpen bij het binnenhalen van nieuwe muziekdeals. Een slimme Photoshopper heeft de personeelspagina van de techgigant zelfs alvast aangepast.

Sinds woensdag doet het hardnekkige gerucht de ronde dat Apple Beats Electronics van Dr. Dre over wil nemen. Nu lijkt het erop dat eigenaren Dr. Dre en Jimmy Iovine een topfunctie krijgen bij het techbedrijf, zodra de deal ook officieel rond is. Apple zou het bedrijf van Dr. Dre over willen nemen voor een bedrag van omgerekend 2,3 miljard euro, meldt de Wall Street Journal.

Dr. Dre en Iovine moeten Apple helpen bij het binnenhalen van deals in de muziekindustrie. Steeds meer muziekliefhebbers verkiezen Spotify namelijk boven het kopen van losse nummers of albums via iTunes. Apple lijkt daarom vooral aan de slag te willen met muziekstreamingdienst Beats Music, om zo de strijd met Spotify aan te kunnen gaan.

De deal tussen Apple en Beats Electronics is nog niet officieel bevestigd, maar komt voor insiders niet uit de lucht vallen. Iovine sprak in maart 2013 met Apple CEO Tim Cook over de muziekdienst, waarvan Iovine’s huisvriend en Apple-icoon Steve Jobs in 2003 nog niet overtuigd was.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *