Dramatische Google Pixel 3 camera-bug is al jaren oud

Niet heel chill...
Fotos worden soms gewoon niet opgeslagen!

Stel je voor: je loopt over straat en ziet daar iemand staan die je een beetje bekend voorkomt. Het blijkt Elon Musk te zijn, die na zijn vertrek bij Tesla het wiet-leven volledig heeft omarmd. Je verzamelt alle moed om hem aan te spreken; jullie gaan samen op de foto (joint in de mond) om er vervolgens thuis achter te komen dat de foto niet is opgeslagen. Dat doet pijn…

Yup, het kan zomaar gebeuren bij Google’s nieuwste Pixel-smartphones. Gebruikers op Reddit (via AndroidAuthority) klagen dat er een hardnekkig probleem heerst bij de nieuwe Pixel 3-reeks die de solide camera soms praktisch nutteloos maakt. Foto’s worden soms, nadat ze gemaakt zijn, helemaal niet opgeslagen. Ironisch, omdat Google zelf al zei dat de Pixel 3-reeks kwa hardware niet baanbrekend is, maar op het gebied van software en cloud-diensten moet schijnen. Nou, niet echt dus.

Nog erger is het feit dat Reddit-gebruikers beweren vaker last te hebben gehad van dit probleem op telefoons die nog een Nexus-titel droegen. Voor de duidelijkheid, de 5X en 6P kwamen allebei in 2015 uit; ruim 3 jaar geleden dus. De problemen met die laatstgenoemde smartphone waren zelfs zo erg, dat er een rechtszaak volgde.

Google erkent problemen met hun producten – smartphones in het bijzonder – vaak redelijk snel en zal hopelijk snel met een oplossing komen. Tot die tijd melden sommige gebruikers dat er een workaround is: door de camera-app niet meer te laten samenwerken met de batterij optimalisatietool, zou het probleem verholpen worden. Er is daarentegen altijd een essentiële fix, ongeacht dit probleem: ram gewoon heel erg vaak op de foto-knop zodat er zeker eentje tussen zit die opgeslagen wordt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *