Ex-Nokia medewerkers onthullen hun eerste tablet

Jolla-Tablet
Jolla, een Finse fabrikant die bestaat uit ex-Nokia medewerkers, heeft naast haar eerste smartphone nu ook de Jolla Tablet gepresenteerd.

Een jaar geleden werden we verrast door de Jolla smartphone, die op Sailfish draait, een nieuw besturingssysteem dat ook door Jolla in elkaar gezet is.

Crowdfunding
En nu is daar dus de Jolla Tablet, die binnen twee dagen tijd via een Indiegogo crowdfundingcampagne al meer dan 1 miljoen dollar opgehaald heeft. De tablet (die uiteraard ook op Sailfish draait) heeft een 7.85-inch scherm van 2048 x 1536 pixels. 2GB aan werkgeheugen, een 1,8 GHz 64-bit quad-core processor en 32 GB opslagruimte dat je nog verder uit kunt breiden met een microSD-kaartje.

Ook is er een 5 megapixelcamera op de achterkant en een 2 megapixelcamera (selfies!) aanwezig. De Jolla tablet draait tot slot op een accu van 4300mAh. Onderstaande tabel (gemaakt door Jolla) vergelijkt hun tablet met de belangrijkste concurrenten zoals de iPad Mini 3 en Nexus 9.

Jolla-vergelijking

Alvast bestellen
Als de Jolla Tablet (waarschijnlijk) in mei wordt gelanceerd zal er een prijskaartje van 249 dollar aan komen te hangen. Als je nu al weet dat je er eentje wilt, kun je nog meedoen met de crowdfundingcampagne, zodat je een exemplaar voor 209 dollar kunt binnenhalen.

Ook Nokia maakte onlangs een comeback door haar eigen tablet te introduceren, de Android N1. Meer informatie over de N1 lees je hier.

[gv data=”jBQdfcLhts8″][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *