Facebook heeft nu 1 miljard mobiele gebruikers

Facebook heeft nu 1 miljard mobiele gebruikers
Nadat Facebook de overname van Oculus VR wereldkundig maakte, volgde er traditiegetrouw een telefoongesprek met investeerders. Hierin liet het bedrijf weten flink te zijn gegroeid op mobiel.

CEO Mark Zuckerberg liet weten dat de stevige investeringen in het mobiele platform zich uitbetalen. In ieder geval qua aantal gebruikers. Facebook zou namelijk 1 miljard actieve mobiele gebruikers per maand hebben. Een forse stijging ten opzichte van december, ten het er nog 945 miljoen waren.

Mobiele gebruikers die alles via apps of de mobiele Facebooksite checken zijn inmiddels goed voor ruim de helft van de reclame-inkomsten, zo maakte het bedrijf in januari al bekend. De inkomsten van Facebook uit advertenties steeg het afgelopen jaar dan ook met 76 procent.

Instagrams groeispurt

Zuckerberg liet deelde tegelijkertijd mee dat zijn oogappeltje weer verder is gegroeid. Ten tijde van de overname had Instagram 100 miljoen gebruikers, de laatste keer dat het bedrijf cijfers wereldkundig maakte zaten ze op 150 miljoen. Gisteravond werd bekend gemaakt dat het platform voor vierkante foto’s en korte video’s inmiddels een aanhang van 200 miljoen heeft. Ook daar zet de groei voorlopig gestaag door.

Over WhatsApp, Facebooks duurste aankoop ooit werden geen mededelingen gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *