Galaxy Note 8 wordt duurste Samsung smartphone ooit

Note 8
Maar dan heb je natuurlijke wel een echte topper in huis, zullen we maar zeggen.

Dit jaar zette Samsung de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus op de markt voor een stevig prijsje. Volgens VentureBeat wordt de nieuwe Galaxy Note 8 van het bedrijf nog een stuk duurder, en komt de adviesprijs dicht in de buurt van de 1000 euro.

Daarmee volgt het bedrijf eenzelfde pad dat Apple vorig jaar afgelegd heeft qua prijsstijgingen. Volgens wel ingelichte bronnen moet de Note 8 een adviesprijs krijgen van 999 euro. Ter vergelijking: de reguliere Galaxy S8 heeft een beginprijs van 799 euro.

Verwacht wordt dat de phablet eenzelfde scherm krijgt als de reguliere Galaxy S8-lijn, maar dan met een flink 6,3 inch AMOLED-scherm met een beeldverhouding van 18,5:9. Ook zal er hoogstwaarschijnlijk ruimte zijn voor 6GB RAM en eenzelfde Snapdragon 835 processor als bij de S8-modellen. Daarnaast moet het toestel over een dubbele camera gaan beschikken van ieder 12 megapixel.

Dezelfde soort problemen als vorig jaar met de Galaxy Note 7 wil Samsung natuurlijk koste wat kost vermijden. Mede daardoor heeft het bedrijf naar verluidt besloten om de 3500 mAh-accucapaciteit van de Note 7 te verkleinen tot 3300 mAh. De phablet komt in september hoogstwaarschijnlijk in de kleuren zwart, blauw en goud beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *