Gear S2 Classic: premium smartwatch, aantrekkelijke prijs

Gold Gear S2
Vandaag werd de Gear S2 Classic New Edition gelanceerd. De (blad)gouden versie van de smartwatch is een stuk goedkoper dan de Apple Watch edition.

Samsung kondigde dat vandaag aan op zijn site.

China is het eerst aan de beurt (vandaag dus), wanneer de rest van de wereld is niet helemaal duidelijk. Het bedrijf spreekt van ‘een lancering die verder gaat over de hele planeet aan het begin van dit jaar’.

De roségouden versie van deze smartwatch is een stuk goedkoper dan de Apple Watch Edition. De twee zijn in dat opzicht echter nauwelijks vergelijkbaar: de Edtion kost een euro of 18.000 en is gemaakt van 18 karaats roségoud, terwijl de Gear S2 Classic het met bladgoud moet doen. Dat gezegd hebbende: 480 euro in de pre-order is een redelijke prijs voor deze smartwatch.

De platinum-editie heeft een ‘platinum-finish’ en is voorzien van een (echt) leren band. De prijs van deze versie in Nederland is nog niet bekend. Een andere toevoeging voor de nieuwe versies zijn nieuwe watchfaces, variërend van een Peanuts-design met Snoopy tot de kunstwerken van Jean-Michel Basquiat en Keith Haring.

De Gear S2 Classic roségold heeft naast het bladgoud aan de buitenkant ook een wat traditioneler design, zodat het meer op een klassiek horloge lijkt. Als het om de specs gaat is dit model nagenoeg hetzelfde als zijn voorganger. Dat betekent dat hij verder dezelfde voor- en nadelen heeft: wat weinig apps dankzij de afhankelijkheid van Tizen, maar goede bediening dankzij de ring om het display.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *