Gear S2: is dit de Apple Watch-killer van Samsung?

Samsung Galaxy Gear S2
Samsung liet tijdens het Unpacked-event in New York alvast een heel klein beetje van de nieuwe Galaxy Gear S2 zien. Is dit de smartwatch die de Apple Watch kan verslaan?

Het is al een tijdje bekend dat de Galaxy Gear S2 eraan zit te komen, maar nu is duidelijk wanneer we meer van het slimme horloge gaan zien: de officiële presentatie volgt 3 september in Berlijn. Tot die tijd zullen we het moeten doen met de beelden die vandaag vertoond werden in New York, maar dat bleek voldoende om de gemoederen flink bezig te houden.

De weten in ieder geval dat de Gear S2 een ronde display krijgt en draait op Samsung’s eigen Tizen OS. Hier hoort een compleet nieuwe interface bij, inclusief ronde icoontjes. Onder de horlogeplaat vinden we straks vermoedelijk Samsung’s eigen Exynos-processor, 768MB aan werkgeheugen en een opslagruimte van 4GB.

UPDATE: het is officieel, alle info vind je HIER!

13 reacties

 1. We zullen het zien … Laat eerst maar eens een werkend exemplaar uitkomen voor een normale prijs en dan zien we vanzelf de reviews.
  Op dit moment leuk zo’n screenshot maar meer dan giswerk is het allemaal niet.

  • @racenderechter: Tuurlijk hebben smartwatches een meerwaarde. Je laat ermee zien dat je veel geld over de balk smijt voor iets dat je niet nodig hebt. En je kunt indruk maken op je vrienden, want zij kunnen niet bellen met hun analoogje en jij wel.
   Nee, voor mij voorlopig geen smartwatch. Ik word pas geïnteresseerd als je je auto naar je toe kunt roepen zoals in Knight Rider.

    • @Donstil: Wat een grap, een horloge is nog steeds rete handig als je niet iedere keer je smartphone wil pakken om de tijd te weten. Bovendien is een horloge niet meer weg te denken als onderdeel van een oufit. Niet dat een Smartwatch die eigenschappen niet heeft, maar hij voegt genoeg andere indrukken toe bij andere mensen waar de gebruiker hem niet voor koopt.

 2. Dat is lastig te zeggen. Apple heeft nog steeds die premiumuitstraling voor velen. Daarnaast hangt ook veel af van hoe goed de Gear S2 gaat samenwerken met Android-toestellen die niet van Samsung afkomstig zijn. Want daar heeft Samsung een sterke troef in handen die Apple niet heeft: Apple Watches zijn enkel en alleen te als verlengstuk van een iPhone, terwijl Samsung met de Android-compatibiliteit ook de gebruikers van HTC, Motorola, Huawei en dergelijke kan bedienen. En het veel hangt natuurlijk af van de mogelijkheden en de Tizen-software. Is het enorm traag, of zit het vol met bugs? Dan wordt dit gewoon een grote flop. Maar als dit gewoon goed werkt en goede support vanuit Samsung krijgt, kunnen ze best eens een vuist maken tegen de Apple watch.

  • @Edge: Premiumuitstraling is tegenwoordig echt geen argument meer voor een bepaald merk. Of je kiest voor Apple, of je kiest voor een ander merk wat een scala aan keuzemogelijkheden geeft. Heb al bij een aantal personen meegemaakt dat ze plotseling alles van Apple hadden, of er juist vrijwel direct vanaf stapten omdat ze er niet aan vast willen zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *