Geld verdienen met de PlayStation 4, zo doe je dat

Zo verdien je geld met je PlayStation 4

Schrijf je PlayStation 4 nog niet af, je kunt er namelijk geld mee verdienen.

Eind dit jaar verschijnen de nieuwe PlayStation 5 en Xbox Series X. Grote kans dat jij je oude PlayStation of Xbox links laat liggen zodra je de nieuwe consoles hebt gescoord. Toch kun je bijvoorbeeld een oude PlayStation 4 nog gebruiken, je kunt er zelfs geld mee binnenharken!

Je moet dan wel een Handige Harrie zijn. Het gaat hier namelijk om een zogenaamd bug bounty programma. Dat wil zeggen dat bedrijven je belonen voor het vinden van kwetsbaarheden en fouten in het systeem. Apple heeft zo’n programma, maar bijvoorbeeld ook Google. Nu komt Sony met een dergelijk programma voor de PlayStation 4 en PlayStation Network.

De beloningen zijn niet misselijk. Je kunt bedragen tot en met 45.000 euro verdienen voor het vinden van een kwetsbaarheid met betrekking tot de PlayStation 4. De beloning voor het PlayStation Network ligt een stuk lager. Daar kun je maximaal 3.000 euro aan verdienen. Hoe groter de bug of lek, hoe beter de beloning.

Er zijn zelfs IT-experts die een fulltime baan hebben als bug bounty hunter. En niet zo vreemd ook. Het vinden van één bizarre bug is al goed voor een volwaardig jaarsalaris. De beloningen liggen zo hoog omdat bedrijven grote waarde hechten aan het dichten van kwetsbaarheden. En zo kun je geld verdienen aan je (oude) PlayStation 4.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *