Samsung Galaxy Unpacked for Every Fan

Gelekt: Samsung Galaxy S21 krijgt razendsnel laden

Samsung Galaxy Unpacked for Every Fan

Samsung geeft de Galaxy S21 naar verluidt razendsnel laden mee, wat een een slimme zet van Samsung zou zijn.

Er is nog vrij weinig bekend over de aankomende Samsung Galaxy S21 (of S30). We hebben een indicatie van de processor en lekken suggereren een gigantische batterij voor het aankomende vlaggenschip. Dat laatste zou in combinatie met gigantisch snel laden een behoorlijke plus zijn. Als we een recente certificering mogen geloven, dan is dat inderdaad het geval.

Samsung Galaxy S21 krijgt 65W snel laden

GalaxyClub spot een certificaat van Zuid-Koreaanse makelij voor een nieuwe Samsung lader. De redenering is simpel; de huidige lader van 45W heet EP-TA845. Het nieuwe stukje technologie krijgt de naam EP-TA865, wat er haast wel op moet wijzen dat het om een 65 Watt lader gaat.

Dit is een gigantische stap vooruit voor Samsung, omdat zelfs de Galaxy Note 20 Ultra 45W opladen heeft overgeslagen. Het zou dus een flinke concurrerende zet zijn om de aankomende vlaggenschepen, bijvoorbeeld de standaard Samsung Galaxy S21, zo snel laden mee te geven.

Aan de andere kant, het certificaat zegt niets over dat specifieke toestel. Het zou ook kunnen gaan om een stukje technologie dat eventueel ooit een keer gebruikt gaat worden.

Toch zou het Zuid-Koreaanse techmerk hier goed mee doen, want steeds meer merken kiezen voor razendsnel opladen. Neem bijvoorbeeld de OnePlus 8T, die dezelfde snelheid moet gaan halen. Een smartphone die vermoedelijk een paar honderd euro minder kost maar sneller kan laden staat niet heel lekker. Kortom, Samsung zou er goed mee doen om de Galaxy S21 serie wat dat betreft flink te laten concurreren.

Lees ook: Samsung Galaxy Tab Active3 is niet bang om vies te worden

3 reacties

 1. 65W is tegen de tijd van de S21 serie niet heel bijzonder meer.
  Oppo deed het al met 60W begin dit jaar en OnePlus (de broer van OPPO) gaat naar 65W.
  Iedereen doet alsof het speciaal is maar dat is het helemaal niet.
  Als je nu zegt dat je toestel met 30W laad hoor je niemand erover, so what ….
  En dat is wat er gebeurd, men heeft 2 stuks accu’s van die men ieder met ‘slechts’30W op laad.
  Die 2 kleinere accu’s zorgen samen voor de totale capaciteit ZONDER de extreme warmte en nadelige gevolgen die je zou hebben als je dat geweld los laat op 1 accu.
  Slim principe maar het is geen technisch wonder.

  P.s. Volgens mij heeft de Xiaomi Mi10 Ultra 100W fast charging …..

 2. “waarschijnlijk dus een capaciteit van 4800mAh” Dat is tegenwoordig al niet giga meer.
  65W snelladen is lekker snel, moor ook al niet giga meer.
  Laat staan in februari 2021.
  En dan is het nog maar afwachten of die 65 watt lader ook echt in de doos zit. Ook dat is bij Samsung niet vanzelfsprekend. (Bij oneplus wel.)

  • Zeker waar! Maar voor Samsung vlaggenschip begrippen is die 4800mAh wel behoorlijk veel. Dan moet er wel een 65W lader bij zitten inderdaad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *