Gewaagd: EA zet lootboxes terug in Star Wars Battlefront 2

EA ontwikkelaars bedreigd
Er is het een en ander gewijzigd in de game.

Star Wars Battlefront 2 heeft voor een ware aardverschuiving gezorgd in het gamelandschap, maar niet op de manier waarop EA gehoopt had. De ontwikkelaar raakte bedolven onder de kritiek die gamers en critici hadden gegeven over het lootbox-systeem. Het kwam erop neer dat je zo gepusht werd om veel in-game geld uit te geven aan ‘lootboxes‘ om te winnen, ondanks dat het spel zelf al rond de 60 euro kostte.

Als gevolg van alle kritiek had EA de ‘lootboxes‘ eruit gehaald, waardoor spelers nu niet meer overgeleverd zijn aan een gokkast wanneer het aankomt op upgrades voor je online alter ego. Deze speciale lootboxes maken echter een terugkeer, zij het op een cosmetische manier.

Met de nieuwe update kun je ‘Kristallen’ kopen, waarmee je op den duur nieuwe cosmetische upgrades kunt kopen voor je multiplayer-poppetje. Je kunt er ook voor kiezen om ‘Kristallen’ te sparen door het spelen van potjes.

Een andere toevoeging is de stormtrooper versus Ewok-modus, die vanaf 18 april te spelen is. Het is te hopen voor EA dat de uitgever geleerd heeft van haar fouten, want een terugkeer van lootboxes voor competitieve upgrades zou waarschijnlijk wederom voor heel wat kritiek zorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *