Apple AirPods OnePlus Buds

Goedkope AirPods kopieën zijn Apple doorn in het oog

Goedkope AirPods kopieën zijn Apple doorn in het oog

De goedkope AirPods alternatieven zorgen ervoor dat Apple minder van zijn oortjes weet te verkopen.

In het segment van de draadloze earbuds zijn de Apple AirPods heer en meester. Maar voor hoelang? Inmiddels zijn de alternatieven niet meer op één hand te tellen. Grote merken als Samsung, Huawei, Xiaomi en OnePlus hebben eigen, goedkope, alternatieven op de AirPods.

Of ze ook beter zijn in kwaliteit is persoonlijk. Ook over het uiterlijk van de concurrentie kun je discussiëren. Sommige concurrenten lijken enorm op de ‘originele’ AirPods, ontdekten ook wij met de OnePlus Buds review.

Feit is dat al die veelal Aziatische alternatieven zorgen voor een marktverstoring voor Apple. Het Amerikaanse techbedrijf levert in. Nu is er nog maar sprake van 35 procent marktaandeel.

Naast Apple met zijn 35 procent marktaandeel volgen Xiaomi (10 procent), Samsung (6 procent), Jabra (3 procent) en JBL (3 procent). De onbekendere merken worden aangeduid als overig met een marktaandeel van 43 procent.

De kans bestaat dat Apple nog meer moet gaan inleveren de komende tijd. De concurrentie zal er immers niet meer op worden. Werk aan de winkel dus, voor de Amerikaanse techgigant uit het altijd zonnige Californië. (via Bloomberg)

Eén reactie

  1. Tja, als je de hoofdprijs durft te vragen voor oordopjes die best goed zijn maar zéker niet ‘alle waar is naar zijn geld’ garanderen, dan kun je er op wachten dat er andere partijen in dat gat springen.

    -edit: gefixt-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *