Google boost Fins datacentrum met 450 miljoen euro

Auteur: , 2 Reacties

Vooral de groeiende vraag naar mobiele video's zou een reden zijn om de capaciteit van het Finse datacentrum te vergroten.

Google spendeerde eerder al 350 miljoen euro aan het datacentrum, welke de naam Hamina draagt: 200 miljoen voor de overname van het pand en 150 miljoen om de oude papierfabriek om te zetten in een datacentrum. Hierdoor hoopt Google haar Europese klanten beter te kunnen bedienen. Volgens Google zou er door stijging van mobiele data een grotere capaciteit aan data nodig zijn in Europa.

Het datacentrum wordt van energie voorzien door een windmolenpark in Zweden. Google kocht eerder dit jaar de gehele output van de 24 windmolens: blijkbaar stond de investering voor datacenter Hamina al enige tijd op de planning. Koeling van de servers gebeurt door het koude zeewater uit de Finse Golf.

Scandinavië blijkt populair voor grote datacentra; eerder dit jaar opende Facebook een datacentrum in het Zweedse stadje Luleå. Ook Microsoft gaf eerder dit jaar, bij de overname van Nokia, aan een datacenter in Finland te gaan opzetten.2 reacties

“Koeling van de servers gebeurt door het koude zeewater uit de Finse Golf.”

Dus hoe meer filmpjes we kijken hoe sneller de poolkappen smelten!
Nee hoor, we krijgen een nieuwe ijstijd, dus het heft elkaar mooi op.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).