Google breidt Project Tango uit met 3D-tablet

Project Tango
Google werkt gestaag verder aan Project Tango. De zoekgigant kwam al met een smartphone die een gedetailleerd 3D-model kan maken van zijn omgeving, maar giet dat concept nu ook in tabletvorm.

De tablet is net als de eerder uitgebrachte smartphone niet bedoeld voor de consumentenmarkt. De devices geven een gedetailleerd 3D-model van je omgeving, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk wordt om allerlei toepassingen te ontwikkelen op het gebied van augmented reality en gaming. Google richt zich vooralsnog op ontwikkelaars, die nu naar hartelust kunnen experimenteren.

De tablet beschikt over twee camera’s aan de achterkant, een bewegingssensor en een dieptesensor. Zo kan het apparaat de directe omgeving in kaart brengen. De tablet is voorzien van een 7 inch-scherm met een resolutie van 1920×1200 pixels en draait op de nieuwste versie van Android: 4.4 KitKat. Daarnaast beschikt het over de nieuwe Nvidia Tegra K1-processor. Het apparaat is uitgerust met 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen.

Project Tango is een initiatief van de Advanced Technology and Projects-group, dat ook werkt aan Project Ara: de modulaire telefoon van Google. Ontwikkelaars kunnen de tablet aanschaffen voor een prijs van 1024 dollar.

[gv data=”MTL1IXTDH30″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *