Google brengt Android P geruchtenstroom op gang

Auteur: , Geen reacties
Android Pineapple gerucht

Krijgen we na de koekjes van Oreo dit jaar te maken met een ananastaart?

Zoals het tegenwoordig traditie lijkt te zijn, gaat Google ook in 2018 een nieuwe versie van Android uitbrengen. Vorig jaar kwam er met Oreo een update uit die vooral kleine tweaks en verbeteringen bracht. Veel moeite om deze softwareversie over te nemen, hebben fabrikanten echter niet.

Dat mag de release van Android 9 niet in de weg staan. Vandaag stuurde Google onderstaande cryptische tweet eruit, waarin we een binaire code terugvinden. De code verwijst (volgens de lezers van The Verge) naar een speciale Streetview-pagina van Google, waar je rond kunt lopen in het kantoor van Google Developers.

In de link wordt de naam I/O vermeldt, het jaarlijkse evenement waar het bedrijf haar nieuwe producten en diensten presenteert. Eenmaal binnen in het kantoor zien we al snel een kalender met de datum 5 augustus staan. Dit is vermoedelijk een verwijzing naar de releasedatum van Android P.

Een ander dingetje wat opvalt, is de aanwezigheid van een ananastaart, in het Engels PineApple Cake genoemd. Aangezien er niets per ongeluk is neergezet, ziet het ernaar uit dat de officiële naam van Android 9 ook al zo goed als vaststaat. In hoeverre deze aanwijzingen kloppen, weten we zeker na 8, 9 of 10 mei wanneer het Google I/O plaatsvindt.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).