‘Grotere iPhone gaat iPhone 6L heten’


Het is een publiek geheim dat Apple zijn traditie verbreekt en volgende maand met twee nieuwe iPhones komt. Maar hoe gaat de techgigant die toestellen uit elkaar houden?

De geruchten over een 4.7 en 5.5-inch model doen al een tijdje de ronde. De huidige iPhone-display is 4 inch, relatief klein als je ze vergelijkt met de toestellen van Android.

Maar wanneer Apple met twee verschillende modellen komt, moeten ze ook gaan nadenken over een naam voor het tweede model. Sinds de eerste iPhone op de markt kwam, heeft Apple nogal moeite met het verzinnen van creatieve namen. We begonnen namelijk met de iPhone, daarna de iPhone 3G, 3GS, 4, 4S: je kent het inmiddels wel. De enige vreemde eend in de bijt tot nu toe is de iPhone 5C, maar daar kan nu wel eens verandering in komen.

Volgens 9to5Mac is de kans groot dat Apple het 5.5-inch model de iPhone 6L gaat noemen, waarbij de L uiteraard voor Large staat. Eerder kwam de naam iPhone Air al voorbij, maar dat zou zou natuurlijk een logischere naam zijn voor het model met een 4.7-inch display.

3 reacties

  1. Lastig hoor de kleinere zou best eens air kunnen heten als je de geruchten mag geloven zou deze een stuk dunner worden net als bij de iPad air het geval was. Maar Pro staat bij Apple normaal gesproken niet direct voor groter. Deze keer wel misschien?
    -edit: niets spammen-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *