Hackers komen met DDoS-tool: leg zelf een website plat

Lizard Squad komt met DDoS-tool
Mocht je rond de kerstdagen je Playstation of Xbox aangezet hebben, dan merkte je ongetwijfeld dat je niet online kon gamen. Dat hadden we te danken aan Lizard Squad, dat zijn tools nu voor iedereen beschikbaar maakt.

Waarom Lizard Squad ervoor koos om Playstation Network en Xbox Live dagenlang plat te leggen, is vooralsnog onduidelijk, maar het zou zomaar om een ‘marketingstunt’ kunnen gaan. Inmiddels zijn de netwerken weer beschikbaar, al is het de vraag voor hoe lang nog. De hackersformatie heeft namelijk aangekondigd dat iedereen hun DDoS-tools mag gebruiken om zelf websites of platformen plat te leggen.

De Lizard Stresser, zoals de tool heet, is beschikbaar vanaf 6 dollar per maand. Voor dat bedrag haalt de tool een website naar keuze voor 100 seconden offline. Betaal je meer, dan zorgt Lizard Squad ervoor dat je ‘doelwit’ langer onbereikbaar blijft, met een maximum van acht uur per aanval.

Lizard Squad komt met DDoS-pakket

Het lijkt ons niet zo’n goed idee om massaal te experimenteren met de Lizard Stresser, al is het maar omdat via je betalingsverkeer altijd te achterhalen is of je gebruik hebt gemaakt van de tool van Lizard Squad.

Nog geen reacties

  1. Zeg er ook even bij dat ’t dus wel illegal is en als ze je pakken je een gevangenisstraf of hoge boete kriijgt.
    Dit kan de personen die de servers hosten veel geld kosten, dit zijn geen spelletjes maar misdrijven.

    • @bee.coo.7: De kans dat ze je pakken is verrekte klein als je dit met een geëncrypteerde VPN, of beter nog een VPS’je doet. Niet dat ik dit gedrag aanmoedig, uiteraard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *