Handel in cryptomunten gehalveerd sinds december

Bitcoin
De handel in crypto’s is gehalveerd sinds december, zo blijkt uit cijfers van CryptoCompare. Gelukkig gaat het weer de goede kant op.

In december sloeg de cryptogekte pas echt toe, om begin dit jaar abrupt tot stilstand te komen. Opeens bleek de koers ook flink te kunnen dalen en dat gebeurde dan ook: vrijwel elke munt ging onderuit. Volgens CryptoCompare resulteerde dat ook in een flink lager handelsvolume. Waar er in december voor bijna 17 miljard dollar verhandeld werd, was dat in maart nog maar 9,1 miljard.

De afgelopen maanden kondigden steeds meer overheden aan met maatregelen te komen om de handel in digitale valuta toch enigszins te kunnen sturen. Dat veroorzaakte een koersdaling, naast het feit dat de prijzen in december simpelweg onrealistisch hoog werden opgedreven.

Gelukkig gaat het inmiddels weer iets beter en lijkt het vertrouwen in de cryptomarkt langzaam maar zeker te herstellen. Het devies van experts luidt dan ook om vooral vol te houden en niet bij de eerste de beste dip al je coins van de hand te doen.

Nog geen reacties

  1. Top die laatste alinea. Schrijven over de verschillende crypto producten alsof het financiële producten zijn. Dat zijn het dus niet. Crypto’s zijn niets anders dan virtuele voetbal-kaartjes of kledingstukken in een Starwars game.
    Het zou interessanter zijn om een artikel te schrijven over hoe een x hoeveelheid aan wereldburgers in November & December voor dummie zijn aangekeken door hun vrienden die ‘al wel’ een halve Bitcoin hadden; vervolgens spaarcentjes in dit gedoe hebben gestoken en afgelopen 4 maanden 50% van deze waarde hebben verloren.
    En ‘experts’ die zeggen vooral vol te houden? Je bedoelt mensen die er baat bij hebben dat mensen geld in dit soort dingen blijven stoppen zodat de prijs omhoog gaat.

    • @gregorius: Alsof je dat niet hebt of had met de aandelen… weet waar je aan begint is hier het devies.
      Als je dom genoeg bent om te kopen en er van uitgaat dat dit is zoals een spaar rekening of andere belegging met beperkt risico dan ben je zowiezo niet echt slim bezig. Maar neen, iedereen is gewoon te hebzuchtig en laat zich meeslepen door snel een hap te verdienen. Het devies is investeer met mate en met geld dat je bereid bent om kwijt te spelen anders laat je je geld maar op je spaarrekening staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *