Q1 2018 samengevat – Een slachtveld voor Bitcoin

Dalen dalen dalen
Het eerste kwartaal van 2018 was geen pretje voor Bitcoin-eigenaren.

Het is 1 april en je weet wat dat betekent… terugkijken op het eerste (financiĆ«le) kwartaal van 2018. Er is namelijk veel gebeurd in de afgelopen 3 maanden in de wereld van cryptocurrency. Hoewel ik van nature geen pessimist ben, moeten we daarentegen concluderen dat het geen vrolijk kwartaal was voor de meeste Bitcoin-bezitters.

Na het hoogtepunt van $20.000 per BTC halverwege december kelderde de waarde al bijna met een derde voordat het jaar voorbij was. Dit kwartaal begon met een waarde van zo’n $13.500 en bereikte een piek van zo’n $17.500 dollar een paar dagen na de jaarwisseling. Goede voornemens en wensballonnen konden daarentegen niets doen aan wat zou komen.

Na 7 januari ging het namelijk hard bergafwaarts met de Bitcoin. Binnen een maand zat de populaire virtuele munt op een (nagatieve) recordwaarde van maar liefst $6.000 dollar. In de weken na deze slachtpartij schommelde de valuta – mede na allerlei verontrustende berichten – tussen de 8 en $10.000 dollar, maar zoals altijd kon de stijging niet doorzetten.

En nu zijn we hier. De Bitcoin is op het moment van schrijven voor het eerst in 2 maanden weer minder dan $7.000 dollar waard (zo’n $6.700). De koers van de munt is in 3 maanden tijd bijna gehalveerd. Dat neemt overigens niet weg dat er ook positief nieuws is voor de grondlegger van de cryptovaluta: de Bitcoin heeft namelijk een gigantisch marktaandeel in de crypto-markt. In dit artikel lees je hoe Bitcoin profiteert van de aanhoudende scepsis van cryptovaluta.

Chart @Coindesk

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *