Ibrahimović: ‘FIFA verdient geld achter mijn rug’

Foto @EA

Sterspeler Zlatan Ibrahimović deelt flinke klappen uit naar voetbalgame FIFA, die volgens hem geen toestemming heeft om hem te gebruiken.

FIFA 21 mag dan wel de eerste FIFA op de next-gen consoles zijn, het is niet de eerste keer dat de videogame vol bekende gezichten zit. Sterker nog, een groot deel van de (door de Nederlandse rechtbank verboden) aantrekkingskracht is het verzamelen van die gezichten in FUT. Laat Zlatan Ibrahimović daar nou net een probleem mee hebben. De spits van A.C. Milan beweert dat de ontwikkelaar achter FIFA geld verdient achter zijn rug om.

Ibrahimović roast FIFA

In een Tweet deelt profvoetballer Ibrahimović flinke klappen uit gericht naar FIFA en ontwikkelaar EA Sport. Volgens de Zweed heeft hij nooit toestemming gegeven aan de ontwikkelaar om zijn beeltenis te gebruiken. Hij beweert dat de game en de FIFpro (Fédération Internationale des Associations de Footballeurs Professionnels) daarom geld over zijn rug verdienen. Die laatste vertegenwoordigt duizenden profvoetballers en helpt EA bij de ontwikkeling van FIFA.

Wie heeft FIFA EA Sports toestemming gegeven om mijn en gezicht te gebruiken? @FIFPro? Ik ben volgens mij geen lid van de Fifpro en als ik dat ben, ben ik zonder mijn instemming in de game verwerkt. En ik heb zeker nooit toestemming gegeven aan @FIFAcom of Fifpro om geld te verdienen dankzij mij.

Ibrahimović in de bovenstaande tweet

Andere voetballers sluiten aan

Alsof de stem van een van de beste spitsen uit de geschiedenis nog niet luid genoeg is, doen andere voetballers ook een duit in het zakje. In een vervolgen-tweet schrijft hij namelijk:

Iemand verdient geld met mijn naam en gezicht zonder dat ik daar al die jaren toestemming voor heb gegeven. Time to investigate (tijd om te onderzoeken, red.)

Die laatste opmerking, ’time to investigate’, is nu de hashtag die voetballers gebruiken om EA op hun plaats te zetten.

Volgens verschillende bronnen zijn de mannen weldegelijk lid van de FIFpro. Of Ibrahimović met het tekenen van een contract ook toestemming heeft gegeven voor het gebruiken van zijn beeltenis in FIFA is niet bekend. Wat wel bekend is, is dat FIFA staat of valt met het gebruik van echte spelers. Sterker nog, FUT wordt wekelijks geüpdatet om de huidige voetbalcompetitie te reflecteren. Zonder namen als Ibrahimović en Bale heeft de voetbalgame ongetwijfeld een flink probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *