Iconische RAZR phone komt terug in bijzondere configuratie

Vouwbaar
Jazeker, hij vouwt verticaal!

Begin dit jaar lekte informatie uit over de mogelijke herleving van de RAZR-telefoonreeks in de vorm van een nieuwe Motorola RAZR met high-end specs. Toen wisten we daarentegen nog niet dat het om een opvouwbare smartphone zou gaan!

Men zegt wel eens dat de geschiedenis zich altijd nog een keer herhaalt. Dat lijkt zeker het geval te zijn in de smartphone-industrie. Nadat klaptelefoons een eeuwigheid geleden nog het nieuwste van het nieuwste waren, is dat tegenwoordig wel anders. Motorola denkt daarentegen (net als bijvoorbeeld Samsung met de Galaxy Fold en Huawei met de Mate X) dat die vergane hype weer terug moet komen.

In een (ondertussen weer verwijderde) Weibo-post, later overgenomen op Slashleaks, is de RAZR V4 van Motorola te zien, uitgerust met een verticaal opvouwbaar scherm. Jazeker, het design van een oude klaptelefoon, maar dan een en al scherm.

Nou ja, grotendeels scherm, want het design is in mijn ogen een beetje twijfelachtig. Het toestel heeft een gigantische kin waardoor het pakketje, wanneer dichtgevouwen, een solide blok vormt. Er kan zo geen vuil of andere objecten als sleutels tussen de schermen komen maar het ziet er wel een beetje raar uit.

Als de lek klopt, komt het geheel in een prisma-vormig pakketje, inclusief een verticaal oplaadstation, een case en een screen protector (niet te verwarren met Samsung’s screen protector voor de Galaxy Fold, dat deel van het scherm bleek te zijn).

Motorola heeft al bevestigd aan een RAZR smartphone te werken. Het toestel zou ‘niet later dan alle andere toestellen’ uitkomen en met deze lek suggereert die voorgaande quote dat het toestel rondom dezelfde tijd als alle andere vouwbare toestellen moet uitkomen. Maar de Galaxy Fold is door problemen vertraagd en ook de releasedatum voor de Mate X is nog niet officieel aangekondigd. Voorlopig blijft het dus nog een raadsel wanneer we dit bijzondere toestel kunnen aanschouwen.

Foto @Slashleaks/LeakSpinner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *