iOS 11 is hier: dit moet je weten

iOS 11
Wat valt er allemaal te beleven in het nieuwe besturingssysteem van iOS?

Apple is vanavond officieel gestart met de uitrol van iOS 11. Gisteren hebben we je al enkele tips meegegeven waar je rekening mee moet houden voordat je de update binnenhaalt. Kan jouw iOS-device de overstap aan, lees dan hieronder wat je allemaal te wachten staat.

Visuele vernieuwingen
De meest in het oog springende verandering is zonder twijfel het vernieuwde bedieningspaneel van iOS 11, ook wel bekend als ‘Control Center’. Het Control Center is vanaf nu namelijk volledig naar jouw eigen smaak aan te passen. Kies zelf welke knoppen in het paneel aanwezig moeten zijn, zodat je gebruikersgemak optimaal is.

Daarnaast is de App Store voorzien van een lik verf en twee nieuwe secties: ‘Vandaag’, waar Apple nieuwe applicaties met een beschrijving aan je voorlegt en ‘Games’, waar de nieuwste iOS-spellen voor je op een rijtje worden gezet met uitleg.

Review overzicht: dit zegt men over iOS 11

ARKit
Een andere vernieuwing waarvan het nog maar de vraag is hoe populair deze wordt, is ARKit. Deze nieuwe technologie maakt het mogelijk om gebruikers virtuele objecten door hun cameralens in de echte wereld te plaatsen. ARKit herkent de levensechte objecten en past hier de stand van de virtuele voorwerpen op aan.

De technologie is vergelijkbaar met wat Niantic doet met Pokémon GO, alleen dan een stuk uitgebreider natuurlijk. Het is aan de ontwikkelaars (en gebruikers) om ARKit van de grond te krijgen. IKEA doet in ieder geval een poging om augmented reality op iOS een blijvertje te maken. Hieronder zie je de technologie in zijn werk.

[gv data=”UudV1VdFtuQ”][/gv]

Andere features en iPad-exclusives
Apple’s Kaarten is vanaf iOS 11 bepakt met een ‘Niet Storen’ feature, waardoor je achter het stuur niet meer afleidende notificaties krijgt van je toestel. iMessage laat dit weten aan mensen die je willen spreken. Mocht er nood aan de man zijn, dan komt het berichtje alsnog door.

Siri wordt ook van een update voorzien. In iOS 11 is de persoonlijke assistent een stuk slimmer, want op basis van eerder vertoond gedrag probeert Siri in te schatten welke info je waarschijnlijk wil horen. Denk hierbij aan het weer, notities van je agenda en meer. Mocht je de vrouwelijke stem niet uit kunnen staan, dan heb je geluk: er is namelijk een mannelijke stem beschikbaar.

iPad Pro 10.5 review overzicht

De iPad krijgt een ‘Drag & Drop’ systeem, waardoor je vanaf nu twee applicaties op het scherm kunt tonen. Daarnaast geeft de nieuwe ‘Bestanden’ app je toegang tot alle bestanden van je tablet, inclusief eventuele clouddiensten waar je op aangesloten bent.

Zo download je iOS 11
Wil je niet wachten totdat je iOS-apparaat aangeeft dat er een update klaarstaat, dan kun je ook handmatig op zoek naar iOS 11. Ga hiervoor naar ‘Instellingen > Algemeen > Software-update’. Als het goed is, vind je de nieuwe softwareversie van Apple’s besturingssysteem hier terug.

Nog geen reacties

 1. IOS11? het zelfde als Android, maar dan ietjes duurdere behuizing! vind t persoonlijk maar niks! het is nu wel zn echte ‘APPLE’ sfeer aan het kwijtraken!

  • @midas: Gelukkig wel … IOS ziet er al 10 jaar hetzelfde uit, en je kunt werkelijk waar NIETS maar dan ook NIETS muv de achtergrond personaliseren.

   Simpel je icons plaatsen daar waar jij ze wilt hebben kan niet eens, ze vullen altijd aan van links naar rechts en van boven naar onder. Je kunt ze dus niet even anders rangschikken en plekjes vrijhouden in combo met een mooie achtergrond ofzo om maar te zwijgen over thema’s, living wallpapers, widgets, etc etc etc.

   Echt al 10 jaar practisch hetzelfde.
   Op een ipad is het nog veel erger met zoveel ruimte op dat grotere scherm (zeker op de 12″) waar je niks mee kan.

   • @turbobrick: nou, opzich dat personaliseren was in IOS10 ook al van toepassing. maar de icons zijn zodanig verkracht dat ze veel meer op Android lijken dan dat Steve Jobs ooit heeft geprobeerd! persoonlijk vind ik t heel jammer van Appel! vond IOS10 qua uitstraling er beter uit zien en meer volgens de ‘Appelnorm’! meer ‘classic’. maar goed. heb nu al 700,- uit gegeven aan een veredelde Android toestel. moet er nu mee dealen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *